utorak, 13. prosinca 2016.

Grčki kolač koji se ne peče, gotov za 20 minuta




Kolač koji se ne peče, idealan kada želite napraviti nešto na brzaka…
Sastojci:
  • 1,5 l mlijeka,
  • 4 želatine,
  • 300 g šećera,
  • 1 l slatkog vrhnja,
  • 200 g čokoladnih napolitanki,
  • 2-3 rebra čokolade za kuhanje,
  • 300 g petit keksa,
  • 100 g čokoladnih mrvica
Priprema:
Od 1,5 l mlijeka odvojiti 300 ml mlijeka i u to natopiti želatine, a ostatak mlijeka prokuhati sa šećerom.
U vruće umiješati želatinu sa mlijekom i dobro izmiješati. Ostaviti da se ohladi.
Izraditi slatko vrhnje i dodati u mlijeko sa želatinom.
Smjesu podijeliti na tri dijela:
1. dio ostaviti bijel
2. dio dodati zdrobljene napolitanke (može i mljevene) i 2-3 rebra otopljene čokolade
3. dio dodati zdrobljeni petit keks ( može i mljeveni)
Duboku tepsiju (35x45cm) obložiti alu-folijom i posuti čokoladnim mrvicama, zatim izliti bijeli fil te staviti ga u hladnjak na nekoliko minuta da se stisne, a u međuvremenu pripremiti drugi fil sa napolitankama i čokoladom.
Na bijeli fil, staviti fil sa napolitankama te ga opet staviti u hladnjek da se stisne, za to vrijeme pripremiti fil sa petiti keksom.
Na fil sa napolitankama staviti fil sa petit keksom.
Staviti u hladnjek na najmanje 2-3 sata da se stisne.
Zatim na kolač staviti tacnu i prevrnuti ga naopačke tako bijeli fil sa čokoladnim mrvicama bude gore i skinuti alu-foliju sa kolača.
Čokoladne mrvice ne moraju se odmah staviti, mogu se posuti po bijelom filu i kad se kolač preokrene.
Izvor: DiLJ / Coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar