subota, 20. siječnja 2018.

Tiramisu Cupcakes!



SASTOJCI
140 g brašna
1/2 žličice praška za pecivo
prstohvat soli
60 ml mlijeka
1 mahuna vanilije
60 g maslaca
3 cijela jaja
3 žutanjka
220 g šećera
Kaveni sirup
80 ml skuhane jake kave
30 ml prošeka, može i ruma
50 g šećera
KREMA
240 ml slatkog vrhnja za šlag
230 g mascarponea
1 žličica arome vanilije
60 g šećera u prahu
PRIPREMA
1.
Pećnicu ugrijte na 170 Celsiusa.
2.
Prosijte brašno s praškom za pecivo i solju, a maslac rastopite skupa s mlijekom na najslabijoj vatri.
3.
Cijela jaja i žutanjke izmiksajte sa sjemenkama iz mahune vanilije i šećerom-miksajte najvećom brzinom, oko 5 minuta, dok ne dobijete pjenastu gustu masu.
4.
Brašno ručno umiješajte u smjesu od jaja, dodajte maslac rastopljen u mlijeku, tek kratko promiješajte. Smjesu stavite u kalup za muffine, u košarice: punite 3/4 košarica. Pecite 15-20 minuta. Izvadite da se ohlade.
5.
U međuvremenu pripremite kaveni sirup: u vrućoj i jakoj skuhanoj crnoj kavi rastopite šećer i prošek (ili rum). Svaki muffin lagano probušite vilicom pa kistom premažite kavenim sirupom-dok ne potrošite sav sirup, neka se biskvit dobro natopi kavom.
6.
Izmiksajte slatko vrhnje u šlag pa umiksajte mascarpone, aromu vanilije i šećer u prahu. Ukrasite svaki cupcake i posipajte kakaom u prahu. Od ove smjese dobit ćete 18 cupcakesa.
Posluživanje
Ovaj recept mi već dugo stoji zapisan na jednom papiru, uzela sam ga sa stranice Marthe Stewart, ovdje možete vidjeti videoprikaz. Ja sam mijenjala neke detalje i mjere, neki dan ga (napokon) prvi put isprobala i oduševila se!
Cupcakes su preeeefini, a posebno me oduševila smjesa za biskvit, koji ispadne toliko lagan, prozračan, mekan, kao oblačić-baš poput piškota koje koristite za tiramisu kolač.
http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar