srijeda, 15. studenoga 2017.

Kesten rolada



SASTOJCI
Biskvit
4 jaja
• 4žlice šećera
• 4 žlice brašna
• 1 žlica kakaa
Kesten pire
35 dag kupovnog kesten pirea-zaslađedog
• ili 35 dag kesten pirea
• 15 dag mljevenog šećera
• šećer vanilija
• malo ruma
• Tučeno slatko vrhnje 3 dl
Čokoladna glazura
10 dag čokolade
• 5 dag maslaca
PRIPREMA
Jaja i šećer izmiksaj,dodaj brašno i na kraju umiješaj kakao.U lim veličine 23-33 stavi papir za pečenje i na to izlij smjesu. Peći na 180C, kratko jer je biskvit tanak.
Pečeni biskvit odvoji od papira i izreži na dva dijela,jedan uži i jedan širi, tako da pokrije dno od kalupa za srneći hrbat.
Kesten pire,oblikuj u valjak duljine kalupa i izradi u oblik kestena.Širu polovicu biskvita stavi u kalup,premaži sa malo šlaga.U šlag stavi kesten pire,okrenut sa špicem prema dolje,prekriti sa oštatkom šlaga i na to staviti uži dio biskvita.
Staviti na hlađenje,2-3 sata,ohlađeno preokrenuti iz kalupa na tanjur i preliti čokoladnom glazurom.Još malo ohladiti.
POSLUZIVANJE
Rezati i uživati!!!!
Izvor: http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar