utorak, 21. studenoga 2017.

MILKA PRINCEZE



SASTOJCI
Za krofnice
250 ml jaja (4 komada S klase ili 5 komada A klase)
250 ml vode
125 ml ulja
150 g brašna
prstohvat soli
3 kašičice šećera
Za fil
3 pudinga od vanile
1 kašika brašna
1l mleka
250 g šećera
2 kesice vanilin šećera
pola margarina
2 kašike prah šećera
Za preliv
100 g mlečne Milka čokolade
3 kašike ulja
PRIPREMA
U mericu razbiti 4 jaja S klase ili 5 jaja A klase. Izmeriti. Vrlo je važno da bude 250 ml.
U šerpu sipati vodu, dodati ulje, so i šećer i staviti da provri. Izmaći sa ringle, pa dodati brašno i varjačom izmešati da se dobije gusto i glatko testo.
Ostaviti 30 minuta da se testo prohladi, a zatim dodavati jaja iz 2-3 puta, sipajući iz merice i mešajući posle svakog dodavanja, dok smesa ne postane homogena. Može se mešati varjačom ili mikserom, svejedno je. Smesa će biti gusta, lepljiva i sjajna.
Uključiti rernu na 200°C. Na pleh obložen pek papirom vaditi grudvice testa uz pomoć kašičice. Grudvice testa neka budu veličine ping pong loptice. Krofne peći na 200°C oko 35-40 minuta, zavisno od rerne. Ne otvarati rernu tokom pečenja. Krofne su gotove kad se dobro zarumene i kad pukotine izgube svetlo žuti ton.
Za pripremu fila sipati 800 ml mleka u šerpu i dodati šećer. U 200 ml mleka razmutiti puding , brašno i 1 vanilin šećer. Kad mleko sa šećerom provri, sipati puding i skuvati.
Fil prekriti celofanom dok se hladi da se ne uhvati korica, pa ohladiti.
Margarin izmiksati sa prah šećerom i jednom kesicom vanilin šećera. Sve sjediniti.
Ohladjene krofne preseći na pola, filovati kremom uz pomoć dresir kese i zvezdastog nastavka. Poklopiti gornjom polovinom krofne.
Istopiti na pari Milka čokoladu i dodati ulje. Sve lepo izmešati, pa preliti krofnice.
Od ove mere ispadne 55 krofnica, svaka je veličine dva zalogaja.
Izvor: www.kuvajmo-blogovski.com

Nema komentara:

Objavi komentar