srijeda, 23. siječnja 2019.

Šeme liječenja multiple skleroze



SHEMA LIJEČENJA MULTIPLEKS SKLEROZE LANENIM ULJEM
Prilikom liječenja multipleks skleroze, koristi se laneno ulje kako unutra, tako i spola.
Liječenje se obavlja po sljedećoj shemi:
1. Svakog dana, na prazan želudac pijte po 2 kafene kašičice lanenog ulja – prije doručka, ručka i večere.
Dodatno pijte po jednu kapsulu ribljeg ulja i po jednu četvrtinu kašičice samljevenih ljuski od jaja. Ljuske od jaja treba najprije prokuvati radi dezinfekcije, pa osušiti i samljeti u mlinu za kafu.
2.Jednom u tri dana uzmite u usta jednu kafenu kašičicu lanenog ulja, ali ga nemojte progutati. Držite ga u ustima, žvaćite i sisajte po 10 minuta, a zatim, kad se pretvoti u pjenu – ispljunite i dobro isperite usta.
3. Jednom u tri dana obavljajte masažu ruku i nogu lanenim uljem.
4.Jednom mjesečno obavite masažu cijelog tijela lanenim uljem.
ČAJ OD DJETELINE POMAŽE KOD MULTIPLEKS SKLEROZE
Uzmite 3 kašičice cvjetova ili sjemena djeteline (koji se mogu prikupiti u jeseni oušiti), i prelijte čašom ključale vode. Neka odstoji poklopljeno 1 sat. Popijte po 1/4 čaše ovog čaja 3–4 puta dnevno, 20 minuta prije jela.
Sjeme djeteline treba uzimati 3 puta dnevno, po 1 kašičicu, uz čašu vode, između obroka
LJEKOVITA SREDSTVA ZA POBOLJŠANJE STANJA KOD MULTIPLE SKLEROZE
1. Stavljati na tijelo obloge sa alkoholnim ekstraktom hajdučke trave. Napraviti alkoholni ekstrakt hajdučke trave na sljedeći način:
Sipati u veću teglu 100g hajdučke trave i 500 ml votke ili 50% alkohola. Dobro zatvoriti teglu i ostaviti da odstoji 2 nedelje. Procediti i koristiti za obloge.
2. Stavljati obloge na tijelo od Švedske grančice (to je poznata mješavina ljekovitih trava, može se nabaviti u apotekama). Istovremeno sipati Švedsku grančicu u čaj i piti.
3. Dvije kafene kašičice korijena omana preliti sa čašom ključale vode. Ostaviti da odstoji poklopljeno sata pa staviti na šporet da se zagrijeje do ključanja i da se zatim kuha na laganoj vatri 10 minuta. Procijediti i piti po 2 kašike – 3 puta dnevno.
EKSTRAKT OD PČELA ZA POBOLJŠANJE STANJA KOD MULTIPLEKS SKLEROZE
Nabaviti od pčelara žive pčele. Mogu se nabaviti i uginule pčele, ali nikako one koje su uginule usljed bolesti ili trovanja.
Priprema: Samljeti uginule pčele u mlinu za kafu. Jednu kašiku praha preliti čašom 40% alkohola ili votke i ostaviti zatvoreno da odstoji 2 nedelje. Piti tri puta dnevno po 20 kapi poslije jela.
Preparati od uginulih pčela u Rusiji se koriste pri liječenju adenoma prostate, hroničnih bolesti pluća, jetre, želuca i crijeva, mišića i centralnog nervnog sistema.
ČAJ ZA ČIŠĆENJE ORGANIZMA, POBOLJŠAVA HOD KOD OBOLJELIH OD MULTIPLE SKLEROZE
Uveče uzeti 5 kašika mladih iglica sa jele ili bora, 5 kašika usitnjenog šipka i 5 kašika lukovine (suvih ljuski crnog luka), preliti sa pola litra ključale vode i kuvati na laganoj vatri 10 minuta. Šerpu u kojoj se kuvao ovaj čaj ostaviti poklopljenu i uvijenu u vuneno ćebe 8 sati, a ujutru procijediti i piti po pola čaše 4-5 puta dnevno. Redovno piti mjesecima.
Ovaj čaj čisti organizam, a posebno ga preporučuje ukrajinsko Udruženje za borbu protiv multipleks skleroze. Članovi ovog Udruženja tvrde da, ako se ovaj čaj redovno priprema i pije, poslije 6 mjeseci noge prestaju da se zapliću i stanje je mnogo bolje.
Djelotvoran je i sljedeći čaj:
Uveče uzeti 5 kašika sitno sjeckanih mladih iglica sa bora ili jelke preliti sa pola litra vode i kuvati na laganoj vatri 10 minuta. Šerpu u kojoj se kuvao ovaj čaj ostaviti poklopljenu i uvijenu u vuneno ćebe do jutra, a ujutru procediti i piti topao čaj umjesto vode, bez ograničenja, mjesecima.

Nema komentara:

Objavi komentar