četvrtak, 23. veljače 2017.

CANNELLONI OD TIKVICA! FINE PUNJENE TIKVICE ,CANELLONI BEZ TJESTENINE.



Sastojci
5 velikih tikvica
200g dimljene šunke
Preljev:
1 žličica maslaca + 1 žlica maslinovog ulja
300ml mlijeka /manje više po potrebi da dobijete kremasti preljev
50g parmezana
1 puna žlica brašna
sol,papar
Ostalo:
1žlica maslinovog ulja za protvan
2žlice žlice mrvica/manje više po potrebi
1 češanj češnjaka
1žlica nasjeckanog peršina
50g nasjeckane šunke
1žlica ribanog parmezana
sol,papar
150g naribanog sira
Priprema
1.
Operite tikvice ,otkinite vrhove ,narezit na jednako duge komade.Stavite u ključavu slanu vodu na 5-7 min samo da malo omekšaju, nesmiju se prekuhati.Izvadite sredinu iz tikvica ,sačuvate je u zdjeli dok ne sve ne dovršite.
Preljev/bešamel:
Otopite maslac dodajte maslinovo ulje i brasno ,mijesajte par minuta da se sve malo preprzi ,podlijte mlijeko ,dodajte sol,papar/ja koristim bijeli/dparmezan pa promijesajte ,kuhajte sve dok se ne zgusne i ne postane kremasto .odlozite do koristenja.
Ocijedite višak vode iz sjemenki koje ste izvadili iz tikvica ,možete lagano i pritisnuti vilicom da se sve iscijedi ,ocijedite vodu .U ostatak dodate češnjak /sitno nasjeckan/ zajedno sa peršinom.mrvicama/kolicinu dodajte postepeno da dobijete guscu smjesu/ ,nasjeckanom šunkom i parmezanom,posolite i popaprite po ukusu.Stavite nadjev u kesicu za zamrzavanje/otkinete vrh da možete lakše nadjenuti tikvice/nadjenite svaku tikvicu.. Zamotate svaki komad tikvice u fetu dimljene šunke ,posložite ih u lagano nauljeni protvan za pečenje.Ostatak nadjeva slobodno stavite okolo tikvica. Prelijete sve pripremljenim preljevom pa prospite naribanim sirom.Poklopite alu-folijom
2.
Zagrijete pećnicu na 180C ,pecite tikvice poklopljene 10 -15min.,maknite foliju pa nastavite peći još 10min,da se sve lijepo zapeče i dobije zlatnu boju.
3.
Servirajte uz salatu.
izvor: www.najukusnije.com

Nema komentara:

Objavi komentar