utorak, 21. veljače 2017.

NEPEČENA ČOKOLADNA TORTA!



SASTOJCI
TORTA
30 0g kvalitetne čokolade za kuhanje
150 g šećera
500 ml mlijeka
150 g brašna
50 g grubo mljevenih lješnjaka
50 g grubo mljevenih badema
sok od pola limuna
150 g cous cousa ( duruma a ako nemate,može i gris )
GLAZURA
200 g čokolade za kuhanje
200 ml vode
PRIPREMA
sve sastojke za tortu staviti u padelu i kuhati dok ne zgusne,izliti u kalup za tortu i ostaviti da se hladi
glazura
otopite čokoladu i prelijte ju u visoku zdjelu za miksanje
polako miksajte na srednjoj brzini i doljevajte dio po dio vode
pojačajte brzinu na najveću i miksajte dok ne zgusne (pazite da ne miksate predugo jer se to ponaša kao vrhnje za šlag,dođe do određene gostoće pa daljnim miksanjem postane grudasto )
izvadite tortu iz kalupa i namažite glazurom
http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar