ponedjeljak, 20. veljače 2017.

GRČKA BAKLAVA BEZ KORA



3 jaja
150g šećera
12 kašika mleka
12 kašika ulja
12 kašika pšeničnog griza
12 kašika brašna
1 prašak za pecivo Dolcela
200g mlevenih oraha
ZA POSIPANJE: 400g šećera i 450ml vode
Priprema
1. Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati ostale sastojke, pa na kraju mlevene orahe, i lagano varjačom sjediniti, mešajući odozdo prema gore.
2. Smesu sipati u nauljen i brašnom posut pleh (20×25) i kašikom poravnati.
3. Kolač peći u zagrejanoj rerni na 200 ‘C dok kora lepo ne porumeni.
4. Dok se kora hladi skuvati sirup: šećer i voda da proključa
5. Prohladjenu koru iseći na kocke i preliti toplim sirupom.
6. Ukrasiti sa malo mlevenih oraha, pa ostaviti na hladnom mestu da se lepo ohladi.
7. ja je ne drzim u frižideru, već samo u hladnoj prostoriji.
Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar