utorak, 25. travnja 2017.

JAGODIČASTI CUPCAKES



Sastojci za jagodičasti cupcake:
Jaja – 3 komada
Šećer – 120 g
Vanilin šećer – 1 kesica
Jogurt – 200 ml
Ulje – 100 ml
Ekstrakt jagoda – 1/2 bočice
Brašno – 250 g
Prašak za pecivo – 1 kesica
Jagode – 200 g
Dekoracija:
Šlag – 2 kesice
Mleko – 200 ml
Upute:
Jagode oprati i ostaviti ih na kuhinjskom ubrusu ili krpi da se lepo prosuše. Odvojiti belanca od žumanaca, pa ih umutiti u čvrst sneg. Posebno umutiti žumanca sa šećerom i vanilom. Dodati jogurt, ulje i ekstrakt od jagode. Brašno pomešati sa pecivom pa dodati umućenim žumancima kao i sneg od belanaca. Sve lepo sjediniti. Jagode sitno naseckati i posuti sa 1 punom kašikom šećera kako testo ne bi bilo gletavo. Dodati u smesu i kašikom lepo promešati. Sipati u korpice do otprilike 0,5 cm od vrha. Prilikom pečenja one će narasti ali će isto tako kada se ohlade splasnuti. Dobije se 18 cupcake-sa. Peći na 180° oko 15 minuta. Ohladiti. Umutiti šlag sa mlekom. Dekorisati i po želji dodati jegode na vrhu.

trendistyle.net

Nema komentara:

Objavi komentar