petak, 14. travnja 2017.

Torta sa mandarinama



Sastojci
Kora: 4 jaja
4 kašike šećera
3 kašike brašna
1 kašika gustina
5 gr praška za pecivo
Fil: 400gr slatke pavlake
100gr jogurta
450 krem sira
200 gr šećera
20gr želatina
Još: 300gr mandarina+dekoracija
bela čokolada
prah šećer
Priprema
1.
Kora: Dobro umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, zatim dodati žumanca, i na kraju brašno sa praškom za pecivo
Sipati u kalup prečnika 28cm i peći na 180C
Kad se ohladi preseći na pola.
2.
Fil:
– Želatin potopiti sa 4 kašike hladne vode, ostaviti da nabubri, pa zatim ga istopiti u mikrotalasnoj.
– Umutiti slatku pavlaku
– U nju dodati krem sir, šećer, jogurt
– Kad se sjedinilo, sipati u tankom mlazu želatin i dobro umutiti
Your ads will be inserted here by
Easy Plugin for AdSense.
Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.
3.
Mandarine očistiti i odvojiti kriške
4.
Ređati:
kora
jedan deo fila
mandarine
drugi deo fila
kora
posuti prah šećerom
poređati mandarine kao dekoraciju
narendati belu čokoladu
IZVOR:www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar