subota, 15. travnja 2017.

VIŠNJA – ČOKOLADA ROLADA



SASTOJCI
Kora
5 jaja
5 kasika secera
2 1/2 kasike brasna
1 1/2 kasika kakaa
Fil
200g tamne cokolade za kuvanje
200mi slatke pavlake (35%m.m.)
i jos dzem od visanja
visnje, oko 150g
PRIPREMA
Za koru—umutiti belanca, dodati secer, zatim zumanca, pa na krarju rucno umesati brasno i kakao u sve to. Razliti u pleh u koji smo stavili pek-papir i peci kao bilo koji drugi patispanj.
Kada se ispece, urolati koru u vlaznu krpu i ostaviti da se hladi.
U medjuvremenu napraviti fil, tj.ganas krem.
U 200ml slatke pavlake izlomiti 200g cokolade za kuvanje i zagrejati da umerenoj vatri do kljucanja uz mesanje kako bi se cokolada otopila, a onda skloniti sa sporeta i ostaviti da se ohladi, tj.zgusne. Povremeno promesati kremu dok se hladi.
Ohladjeni rolat namazati tankim slojem dzema od visanja, zatim posuti visnjama i preko njih preliti manju kolicinu cokoladnog fila koji se jos u potpunosti nije stegao.
Rolat uviti u providnu foliju (kao bonbonu) i staviti u frizider. I ostatak fila staviti u frizider da se lepo stagne.
Kada se fil stegne namazati ga po povrsini rolata.
Ukrasiti viljuskom ili spricem za dekorisanje.

trendistyle.net

Nema komentara:

Objavi komentar