utorak, 13. prosinca 2016.

BAKIN KOLAČ OD JABUKA: Najbolji i najlakši recept




Premda je ovo zapravo dosta popularan recept – mnogi ga već koriste, mnogi imaju i svoje manje ili više dorađene verzije, ipak ćemo ga objaviti. Ako ništa, neka posluži kao podsjetnik na savršen, a ipak vrlo jednostavan za pripremu, kolač od jabuka.
Sastojci:
  • 3 jaja,
  • 12 žlice šećera,
  • 12 žlice ulja,
  • 12 žlice mlijeka,
  • 15 žlice brašna,
  • 1 prašak za pecivo,
  • 1/2 kg jabuka,
  • šećer u prahu za posipanje,
  • cimet
Priprema:
Napraviti smjesu od jaja, šećera, brašna, ulja, mlijeka i praška za pecivo. Jabuke naribati i po želji dodati cimet (Nekima je kolač bolji bez cimeta!).
Pola smjese uliti u kalup i staviti da se peče 15-ak minuta na 180 °C.
Nakon toga izvaditi iz pećnice, na biskvit poslagati naribane jabuke, a na jabuke drugu polovicu smjese za biskvit i vratiti u pećnicu na još desetak minuta.
Pečen i ohlađen kolač posuti šećerom u prahu.

Nema komentara:

Objavi komentar