Ljubitelji pomfrita koji se ustručavaju da jedu ovako pripremljen krompir najzad mogu da odahnu – osmišljen je recept za pomfrit bez trunčice ulja!
Sve što vam je potrebno su krompir, bjelance i začinsko bilje po želji.
Oljuštite krompir, isjeckajte ga i uvaljajte u umućeno bjelance, u koje možete da dodate začinsko bilje. Tako pripremljen krompir spustite na peki-papir koji ste prethodno stavili u tepsiju. Krompir pecite dok ne porumeni u rerni zagrijanoj na 220 stepeni.
Pomfrit će biti hrskav kao da ste ga spremali u tiganju ili fritezi, ali daleko zdraviji.
Sve što vam je potrebno su krompir, bjelance i začinsko bilje po želji.
Oljuštite krompir, isjeckajte ga i uvaljajte u umućeno bjelance, u koje možete da dodate začinsko bilje. Tako pripremljen krompir spustite na peki-papir koji ste prethodno stavili u tepsiju. Krompir pecite dok ne porumeni u rerni zagrijanoj na 220 stepeni.
Pomfrit će biti hrskav kao da ste ga spremali u tiganju ili fritezi, ali daleko zdraviji.
http://www.dobra-hrana.info
Nema komentara:
Objavi komentar