SASTOJCI
9 jabuka, srednje velicine
120 gr mljeveni ljesnika
20 gr putra
2 s. kasike secera
1 kesic vanilin secer
1 c. kascica cimeta
0,7 dcl mlijeka
9 jabuka, srednje velicine
120 gr mljeveni ljesnika
20 gr putra
2 s. kasike secera
1 kesic vanilin secer
1 c. kascica cimeta
0,7 dcl mlijeka
ZA SOS
3.s kasike kiselog vrhnja
1. s. kasika secera
½ kesice v.secera
1 k.kascica cimeta
3.s kasike kiselog vrhnja
1. s. kasika secera
½ kesice v.secera
1 k.kascica cimeta
JOS POTREBNO
malo vode
2 s.kasike secera
½ s.kasike cimeta
malo vode
2 s.kasike secera
½ s.kasike cimeta
PRIPREMA
Prvo pripremiti nadjev.
Staviti mlijeko u serpu pa na sporet, u mlijeko dodati, secer, v.secer, cimet i putar, kad mlijeko provrije dodati mljevene ljesnike i sve dobro izmjesati.
Skinuti sa sporeta i pustiti da se hladi, dok se pripreme jabuke.
Prvo pripremiti nadjev.
Staviti mlijeko u serpu pa na sporet, u mlijeko dodati, secer, v.secer, cimet i putar, kad mlijeko provrije dodati mljevene ljesnike i sve dobro izmjesati.
Skinuti sa sporeta i pustiti da se hladi, dok se pripreme jabuke.
U jednom tanjiru izmjesati one 2 kasike secera sa ½ kasike cimeta
Jabuke oguliti i izbusiti, puniti sa smjesom ljesnika, zatim svaku jabuku premazati vodim, najbolje cetkicom, pa posuti sa svih strana mjesavinom secera i cimeta.
Redati ih u vatrostalnu tepsiju, koju smo premazali sa uljem, ali skroz malo, sa papirom ili cetkicom.
Staviti u rernu i peci oko 20 min na 190*C
Redati ih u vatrostalnu tepsiju, koju smo premazali sa uljem, ali skroz malo, sa papirom ili cetkicom.
Staviti u rernu i peci oko 20 min na 190*C
ZA SOS
U dubljoj zdjelici izmjesati sve sastojke.
Ja sam jos dodala malo slatkog vrhnja sa okusom vanilije.
U dubljoj zdjelici izmjesati sve sastojke.
Ja sam jos dodala malo slatkog vrhnja sa okusom vanilije.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar