SASTOJCI
Kora:
3 jaja,
3 kašike brašna,
3 kašike ulja,
Kora:
3 jaja,
3 kašike brašna,
3 kašike ulja,
2 kašike meda ili šećera,
2 kašike rogač brašna,
2 kakaa,vanilin šećer,
1/2 praška za pecivo.
Koru peći 10 minnta na 200 stepeni.
2 kašike rogač brašna,
2 kakaa,vanilin šećer,
1/2 praška za pecivo.
Koru peći 10 minnta na 200 stepeni.
PRIPREMA
Sitno nasjeckati čokoladu po želji (100gr) i dodati u kremu. Domaćice smatraju da je najbolje staviti rum pločice, a vi moežte staviti nešto drugo po svom ukusu.
Sitno nasjeckati čokoladu po želji (100gr) i dodati u kremu. Domaćice smatraju da je najbolje staviti rum pločice, a vi moežte staviti nešto drugo po svom ukusu.
Za glazuru:
Istopiti 100 gr tamne čokolade sa malo s vrhnja i ulja.
Za dekoraciju sam koristiti karamele i rendanu čokoladu
Istopiti 100 gr tamne čokolade sa malo s vrhnja i ulja.
Za dekoraciju sam koristiti karamele i rendanu čokoladu
Za kremu
Umutiti 700 ml slatkog vrhnja, dodati 2 napravljena i ohlađena pudinga od vanilije. po 1 želatin
Umutiti 700 ml slatkog vrhnja, dodati 2 napravljena i ohlađena pudinga od vanilije. po 1 želatin
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar