OPET NESTO IZ STARE SVESKE,PRAVLJENO MNOGO PUTA,MEKANO KAO PENA,DEKORATIVNO,FIL MOZE DA SE PROMENI PO ZELJI
Sastojci
TESTO:
600gr BRASNA-TIP 500(meko)
40gr svezeg kvasca
1 jaje
1kasicica soli
1kasicica secera
50gr margarina
250ml mlakog mleka
3kasike jogurta
Sastojci
TESTO:
600gr BRASNA-TIP 500(meko)
40gr svezeg kvasca
1 jaje
1kasicica soli
1kasicica secera
50gr margarina
250ml mlakog mleka
3kasike jogurta
FIL:
120gr margarina
1 jaje
2kriske sira
PREMAZ:
1 zumance
malo ulja
susam
120gr margarina
1 jaje
2kriske sira
PREMAZ:
1 zumance
malo ulja
susam
Priprema
1.
Zamesiti testo od navedenih sastojaka,ostaviti ga da naraste.
2.
Razvuci oklagijom koru debljine pola prsta.
3.
1.
Zamesiti testo od navedenih sastojaka,ostaviti ga da naraste.
2.
Razvuci oklagijom koru debljine pola prsta.
3.
Testo vaditi casom kao za krofne i redjati u dublju tepsiju ili serpu,tako da svaki krug legne na polovinu prethodnog,a izmedju kako stavljate koji krug testa,odmah stavljate i fil.
4.
Ostaviti pogacu 20-ak min.da naraste,premazati je umucenim zumancetom,posuti susamom i peci na 220 stepeni oko 30 min,kad porumeni mozete staviti odozgo foliju,da ne izgori.
5.
fil:margarin,jaje i sir viljuskom sjediniti,sira treba toliko da kad se sve izmesa,udubljenje u dubokom tanjiru bude puno.
Posluživanje
umesto ovog fila mozete napraviti pizza fil:izrendajte sve sastojke za pizzu,pomesajte sa kecapom,dodajte origano,svaki krug testa premazite malo omeksanim margarinom,dalji postupak je isti….ili fil po vasoj zelji.
4.
Ostaviti pogacu 20-ak min.da naraste,premazati je umucenim zumancetom,posuti susamom i peci na 220 stepeni oko 30 min,kad porumeni mozete staviti odozgo foliju,da ne izgori.
5.
fil:margarin,jaje i sir viljuskom sjediniti,sira treba toliko da kad se sve izmesa,udubljenje u dubokom tanjiru bude puno.
Posluživanje
umesto ovog fila mozete napraviti pizza fil:izrendajte sve sastojke za pizzu,pomesajte sa kecapom,dodajte origano,svaki krug testa premazite malo omeksanim margarinom,dalji postupak je isti….ili fil po vasoj zelji.
http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar