Sastojci
220 gr mljevenog petit keksa
150 gr putera/maslaca
2 velike kasike meda
500 gr ABC sira ili drugog krem namaza
220 gr mljevenog petit keksa
150 gr putera/maslaca
2 velike kasike meda
500 gr ABC sira ili drugog krem namaza
3 dcl vrhnja za slag
160 gr šećera u prahu
sok od pola limuna
2 vrecice zelatine
450 gr sumskog voca
4 velike kasike šećera
2 Vanilin šećer Dolcela
1 dcl vode
160 gr šećera u prahu
sok od pola limuna
2 vrecice zelatine
450 gr sumskog voca
4 velike kasike šećera
2 Vanilin šećer Dolcela
1 dcl vode
Priprema
Podloga
Maslac otopiti i sjediniti sa keksom i medom.
Utisnuti u kalup i izravnati, da izgleda kao biskvit.
Krema od sira
ABC sir i šećer u prahu dobro izraditi. Dodati ulupano vrhnje za šlag, sok od limuna i otopljenu jednu zelatinu. Kremu staviti na podlogu od keksa i lijepo poravnati. Ostaviti u hladnjak da se krema stisne.
Podloga
Maslac otopiti i sjediniti sa keksom i medom.
Utisnuti u kalup i izravnati, da izgleda kao biskvit.
Krema od sira
ABC sir i šećer u prahu dobro izraditi. Dodati ulupano vrhnje za šlag, sok od limuna i otopljenu jednu zelatinu. Kremu staviti na podlogu od keksa i lijepo poravnati. Ostaviti u hladnjak da se krema stisne.
Preljev od šumskog voća
Šumsko voce, šećer, vanilin šećer i vodu staviti da laganu vatru da prokljuca par minuta, da voce otpusti sok. Sklonimo sa vatre te pazljivo umijesamo jednu vrecicu zelatine. ostavimo oko pola sata da se hladi na sobnoj temperaturi. Kada se ohladilo, pazljivo stavljamo preljev preko kreme od sira. Najbolje bi bilo da se krema prethodno hladila 2-3 sata u hladnjaku, Kada je i preljev gotov, kolac ide na hlađenje, najbolje preko noci.
Posluživanje
Mozete tortu posluziti sa preljevom od cokolade,
Šumsko voce, šećer, vanilin šećer i vodu staviti da laganu vatru da prokljuca par minuta, da voce otpusti sok. Sklonimo sa vatre te pazljivo umijesamo jednu vrecicu zelatine. ostavimo oko pola sata da se hladi na sobnoj temperaturi. Kada se ohladilo, pazljivo stavljamo preljev preko kreme od sira. Najbolje bi bilo da se krema prethodno hladila 2-3 sata u hladnjaku, Kada je i preljev gotov, kolac ide na hlađenje, najbolje preko noci.
Posluživanje
Mozete tortu posluziti sa preljevom od cokolade,
http://kolacitorterecepti.com/
Nema komentara:
Objavi komentar