SASTOJCI
BISKVIT
6 bjelanjaka
150g. šećera
2 vanilin šećera
1 bourbon vanilija šećer
100g. kokosovog brašna
50g. gustina
pola žličice praška za pecivo
BISKVIT
6 bjelanjaka
150g. šećera
2 vanilin šećera
1 bourbon vanilija šećer
100g. kokosovog brašna
50g. gustina
pola žličice praška za pecivo
KREMA
800ml. kokosovog mlijeka
200ml. mlijeka
3 vrećice pudinga-slatko vrhnje
6 žumanjaka
150g. šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
150g. kokosovog brašna
250g. margarina
800ml. kokosovog mlijeka
200ml. mlijeka
3 vrećice pudinga-slatko vrhnje
6 žumanjaka
150g. šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
150g. kokosovog brašna
250g. margarina
PRELJEV
150ml. mlijeka
2 žlice šećera u prahu
150ml. mlijeka
2 žlice šećera u prahu
DEKORACIJA
200ml. slatkog vrhnja
Raffaello kuglice
200ml. slatkog vrhnja
Raffaello kuglice
ili
kokosovo brašno
kokosovo brašno
PRIPREMA
Prvo napravite biskvit,dok se on peče skuhat ćete kremicu.
Prvo napravite biskvit,dok se on peče skuhat ćete kremicu.
BISKVIT
Odvojite bjelanjke od žumanjaka. žumanjke spremite u hladnjak,trebat će vam za kremu,a bjelanjke tucite u snijeg postepeno dodavajući šećer pomiješan s vanilin šećerom i bourbon vanilijom. nemojte istući prečvrst snijeg,neka smjesa ostane lagano kremasta.
sada dodajte gustin,prašak za pecivo i kokos,pa još jednom promiješajte mikserom da se sastojci spoje.
Odvojite bjelanjke od žumanjaka. žumanjke spremite u hladnjak,trebat će vam za kremu,a bjelanjke tucite u snijeg postepeno dodavajući šećer pomiješan s vanilin šećerom i bourbon vanilijom. nemojte istući prečvrst snijeg,neka smjesa ostane lagano kremasta.
sada dodajte gustin,prašak za pecivo i kokos,pa još jednom promiješajte mikserom da se sastojci spoje.
Istresite smjesu u pleh obložen papirom za pečenje,rasporedite i poravnajte. pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva 20-30 minuta.
KREMA
Kokosovo mlijeko stavite grijati na laganu vatru,a u drugi lončić pomiješajte mlijeko,prašak za puding,žumanjke,šećer i ekstrakt vanilije. dobro izradite pjenjačom da smjesa ostane glatka.
Kad se kokosovo mlijeko ugrije do vrenja skinite ga s vatre,i lagano ga dodajte(prvo žlicu po žlicu,a onda u tankom mlazu) smjesi sa žumanjcima,stalno miješajući.
Kokosovo mlijeko stavite grijati na laganu vatru,a u drugi lončić pomiješajte mlijeko,prašak za puding,žumanjke,šećer i ekstrakt vanilije. dobro izradite pjenjačom da smjesa ostane glatka.
Kad se kokosovo mlijeko ugrije do vrenja skinite ga s vatre,i lagano ga dodajte(prvo žlicu po žlicu,a onda u tankom mlazu) smjesi sa žumanjcima,stalno miješajući.
Stavite smjesu kuhati na srednju vatru miješajući dok ne dobijete gustu kremu. u gotovu,vruću kremu dodajte kokosovo brašno i dobro promiješajte. ostavite kremu da se hladi.
Kad vam je biskvit pečen,izvadite ga iz pećnice,kad se malo prohladi odlijepite papir,vratite biskvit u kalup,i prelijte s 150ml.mlijeka u koje ste dodali 2 žlice šećera u prahu.
U ohlađenu kremu dodajte margarin sobne temperature narezan na komadiće,i izradite mikserom najvećom brzinom dok se margarin ne spoji sa kremom. premažite kremu preko biskvita,i ostavite u hladnjak. kad se krema malo stisne,istucite šlag od 2dl.slatkog vrhnja,i premažite kolač.
POSLUZIVANJE
Držite najmanje još 3-4 sata u hladnjaku prije posluživanja,narežite kolač na kocke,a na svaku po želji stavite jednu raffaello kuglicu ili pospite kokosom.
Držite najmanje još 3-4 sata u hladnjaku prije posluživanja,narežite kolač na kocke,a na svaku po želji stavite jednu raffaello kuglicu ili pospite kokosom.
I uživajte!
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar