utorak, 17. listopada 2017.

TORTA DIRAL



Divna torta zapravo vrsta cheesecake,lagane fine strukture,u varijanti sa marmeladom od malina je savršen desert. Svježe ili smrznute maline pojačavaju fantastičan okus
Sastojci
BAZA:
200 gr suhog keksa(tipa petit ili plazma)-mljevenog
100 gr maslaca (samo otopiti da bude tečan)
KREMA:
2 jaja(bjelanca + žumanca
4 kašike šećera
200 gr vrhnja za šlag
300 gr ricotta sira
4 ravne kašike brašna
I JOS:
marmelada (po mogućnosti od malina,mada može i neka druga po izboru)
svjeze ili smrznutemaline ili neko drugo voce po izboru
secer u prahu
Priprema
1.
Napraviti bazu: dobro izmiješati keks(ja sam koristila bez glutena,moze naravno bilo koji suhi keks) i maslac pa utisnuti u modlu za tortu (22 cm)-poravnati
Priprema kreme:
1.Umutiti žumanjke sa šećerom u kremu
2.Umutiti vrhnje(koristiti šlag fix)
3.Umutiti bjelanjke u čvrst snijeg
4.Izmiješati ricottu sa brašnom.
Spojiti sve”po tačkama” od. 1 do 4 te kremu izliti na bazu.
2.
Poravnati i peći na 150°C 50 minuta(kontrolisati i po potrebi pokriti pek papirom da ne izgori)
3.
Dobro ohlađenu tortu bogato premazati marmeladom od malina i ako imate svježe ili smrznute maline.
Ivice posuti šećerom u prahu.
Posluživanje
Služiti kao desert ….
http://trendistyle.info

Nema komentara:

Objavi komentar