utorak, 17. listopada 2017.

Znakovi loše cirkulacije i začepljenih arterija – uradite ovo



Protumačite simptome i konsultujte se sa vašim lekarom.
Asocijacija je navela da ovaj problem prouzrokuju sužene arterije u stomaku, nogama, rukama i glavi. Najčešće se javlja u nogama. BPA se javlja usled arteroskleroze koja začepljuje arterije. Osobe koje pate od BPA imaju veće šanse da dožive srčani udar ili šlog.
Uzroci
Hipertenzija, pušenje, holesterol, gojaznost, manjak fizičke aktivnosti, dijabetes.
Simtomi BPA
Bolovi u nogama nakon vežbanja i pauza u toku vežbanja
Utrnutost
Osećaj peckanja
Jedan deo tela hladniji od drugog
Rane koje sporo zaceljuju
Koža koja se presijava
Gubitak dlaka na nogama
Manjak pulsa u nogama
Dijagnoza
BPA je često pogrešno dijagnostikovana i doktori moraju da traže više detalja. To se može postići sa članak-brahijalnim indeksom koji poredi pritisak u stopalima sa pritiskom nadlaktice. Doktori takođe rade vizuelne testove poput CT-a, magnetne rezonance i angiografije u ozbiljnijim slučajevima. To pokazuje lokaciju blokade.
Prevencija i lečenje
Asocijacija je takođe navela da se lečenje BPA fokusira na smanjenje simptoma kako bi se izbegli problemi u budućnosti. Usvojite promene u načinu životu poput:
zdrave ishrane
više vežbanja
prestanka pušenja
uzimanja lekova za pritisak i holesterol
Lečenje i sprečavanje BPA je drugačije. Kako biste izbegli BPA, vežbajte i hranite se zdravo, prestanite da pušite i održavajte normalne nivoe holesterola i krvnog pritiska.
Samo nekolicini pacijenata je potrebna angioplastija za otvaranje začepljene arterije pomoću stente. Ovo nije toliko invazivno koliko zvuči.
Webtribune

Nema komentara:

Objavi komentar