petak, 26. listopada 2018.

Keks kolač- mene je jednostavno odusevio, prekrasan i super brzi recept



SASTOJCI
400 ml mlijeka
1 Pudinga vanilin Dolcela
2 jaja
4 dag Šećera ( kristal)
17 dag maslaca il margarina
15 dag šećera u prahu
200 ml Slatko vrhnje Dolcela
48 kom petit keksa
mlijeko i rum po potrebi
PRIPREMA
Stavite kuhati oko 350 ml mlijeka u lonac. U ostatku mlijeka izmiješajte jaja, puding i
šećer. Kada mlijeko provri, maknite ga s vatre te lagano u njega sipajte smjesu od jaja i
pudinga. Dobro izmiješate, vratite na laganu vatru da se kuha kao puding. Ostavite da
se ohladi ali ju povremeno promiješajte ili preko nje stavite prozirnu foliju da se ne
stvori kožica odozgo. Maslac ili margarin izmiksajte sa šećerom u prahu u kremastu
smjesu. U smjesu maslaca stavite izmiksanu kremu od pudinga i sve dobro sjedinite
lagano miksajući. Na pladanj za serviranje slažite red keksa (16 kom) koje močite u
mlijeko pomiješano s malo ruma (po želji). Slažite red keksa, krema, opet red keksa,
krema i na kraju red keksa. Izmiksajte šlag te s njim ukrasite kolač i posipajte po želji
kakaom ili šarenim mrvicama ili ribanom čokoladom… Ostavite da se sastojci sjedine
barem 2-3 sata.
POSLUZIVANJE
Ja sam pravila na 4 reda tj 3x krema… 4 x keks… pa sam dobila manji i viši kolač. Moja
baka je kremu mazala na kekse, ali ja sam sa špricom istiskivala male puslice i slagala tako
da dobijem odmah kocke koje se ne režu…
Izvor:www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar