utorak, 30. listopada 2018.

MUFFINI S BANANAMA, LJEŠNJACIMA I ČOKOLADOM



Sastojci (za 16-18 muffina)
70 g maslaca (otopljenog i prohlađenog)
3 jako zrele banane
3 jaja
50 ml mlijeka
200 g brašna
120 g smeđeg šećera
50 g mljevenih lješnjaka
30 g gorkog kakaa
1 vrećica praška za pecivo
75 g čokoladnih kapljica (ili nasjeckane čokolade)
Priprema
1. Stavite banane u zdjelu i dobro ih izgnječite vilicom da dobijete pire (ne miksajte ih u blenderu).
Dodajte bananama otopljeni maslac, jaja i mlijeko. Izmiješajte sve ručnom pjenjačom.
2. U drugoj zdjeli pomiješajte prosijano brašno, šećer, kakao, mljevene lješnjake i prašak za pecivo.
Dodajte smjesu od jaja i banana u zdjelu sa suhim sastojcima i izmiješajte drvenom žlicom tek toliko da se sve sjedini. Umiješajte čokoladne kapljice i stavite zdjelu u hladnjak 10 minuta.
3. Rasporedite smjesu u kalupe za muffine obložene papirnim košaricama. Napunite kalupe do otprilike 2/3.
Po želji pospite još krupno mljevenih lješnjaka po površini i stavite ih peći u pećnicu zagrijanu na 180°C, 20-ak minuta (provjerite čačkalicom ubodenom u sredinu jesu li pečeni – čačkalica mora izaći čista)
Posluživanje
Par napomena za uspješnu pripremu muffina:
1 – stavite u jednu zdjelu sve suhe sastojke (brašno, šećer, kakao, prašak za pecivo, suho voće, orašaste plodove), a u drugu sve mokre (mlijeko, jaja, maslac, jogurt, pire od voća)
2 – dodajte mokre sastojke suhima i kratko izmiješajte drvenom žlicom tek toliko da se povežu. Ako dodajete svježe bobičasto voće, dodajte ga neposredno prije nego ćete staviti smjesu u kalupe.
3 – ostavite li gotovu smjesu kratko u hladnjak (10-15 minuta) prijelaz iz hladnog u toplo (tj. pećnicu) pomoći će da se oformi karakteristična kupola na vrhu muffina
4 – kalupe, odnosno košarice napunite uvijek do 2/3 zapremine
Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar