srijeda, 17. listopada 2018.

Kocke od višanja i banana



SASTOJCI
biskvit
6 jaja
15 dag šećera
18 dag glatkog brašna
7,5 dag čokolade za kuhanje
1,5 dag margarina
nadjev
1 staklenka višanja iz kompota
5 dcl soka od višanja iz kompota
1 pakiranja praška za puding od vanilije
4 oguljene banane
krema
25dag jogurta
25 dag kiseloga vrhnja
1 bourbon vanilin šećer
15 dag šećera u prahu
6 listića bijele želatine
100 ml likera od slatkoga vrhnja(kokosa,…)
250 ml slatkoga vrhnja za šlag
1 banana
PRIPREMA
Ovo je recept za veliku tepsiju od električne pećnice-to je mjera od 1,5 smjese…Za kalup torte 26 cm ili manju tepsiju smanjite mjere…Pjenasto istucite jaja sa šećerom.Dodajte brašno i na kraju čokoladu koju ste rstopili s margarinom.
Smjesu ulijte u tepsiju obloženu pek-papirom i zagladite.Pecite 30 minuta na 180 stupnjeva.Kad se ohladi ga prepolovite po dužini.
Za nadjev ocijedite kompot i sok sačuvajte.U sok dodajte vode potrebne da bi dobili 5 dcl tekućine.Pripremite puding prema uputama na omotu i u još vrući umiješajte višnje.
Vrući puding prelijte preko biskvita pa hladite oko 1 sat.Na ohlađenu kremu od višanja rasporedi banane prerezane napola.
Za kremu u posudi pomiješajte jogurt,kiselo vrhnje,šećer u prahu i bourbon vanilin šećer.Prema uputama pripremite želatinu.Zagrijte s 2 žlice likera te pomiješajte s preostalim likerom i dodajte u smjesu od jogurta.Od slatkoga vrhnja istucite šlag pa dodajte u kremu.
Polovicu kreme rasporedite po nadjevu i bananama,pa na to položite gornji dio tijesta.Banane narežite na sitno i pomiješajte s preostalim nadjevom.
Zagladite i ohladite,režite kocke i poslužite.
Izvor:http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar