subota, 2. veljače 2019.

ČOKOLADNA TORTA! BEZ MARGARINA, MASLACA



Čokoladna, sočna torta sa ukusom čokolade
kore
Sastojci
4 jaja
8 kašika kristal šećera
4 kašike brašna
2 kašike mleka
1 kašikica praška za pecivo
4 kašike kakaa
4 kašike ulja
fil
1/2 L slatke pavlake
4oo gr čokolade

preliv
2 kašike šećera
2 kašike kakaa
2 dcl mleka
Priprema
1. mikserom umutiti jaja sa šećerom da bude penasto, zatim dodati ostale sastojke i pomešati lagano sa kašikom ne sa mikserom, kad se sve lepo sjedini sipati u podmazan pleh i ispeći koru, ponoviti postupak još jednom.
2. za preliv sve prokuvati i kad se kore ohlade preliti ih.
3. za fil slatku pavlaku dobro zagrejati ali ne da provri i dodati u nju čokoladu, mešati sve dok se čokolada ne istopi i fil postane gust.
4. kad se fil malo prohladi staviti koru, fil, koru, fil.
Posluživanje
za sat vremena se može seći i služiti
Izvor: coolinarika

Nema komentara:

Objavi komentar