srijeda, 6. veljače 2019.

Hladno slavsko predjelo



Sastojci
oblande
kisela pavlaka
feta sir
krem sir
grašak
jaja
brašno
šunka
kačkavalj
so
aleva
susam
Priprema
1.
Rolat sa graškom:
List oblande staviti na vlažnu krpu i pokriti ga sa svih strana da malo omekne.
Namažite fil: Pomešajte 200g krem sira sa komadićima šunke i kiselu pavlaku od 20%mm, u to dodajte maklo pasiranog graška i malo celih zrna. Umotajte list u rolat i zavijte u aluminijumsku foliju. Ostavite da stoji u frižideru da se sve to slegne fino i upije. Posle ga premažite pavlakom i uvaljajte u prepečeni susam. Secite na parčiće debljine prsta.
2.

Slana torta od oblandi:
Na poslužavnik odgovarajuće veličine ređa se: 1 list oblande, fil(1 kocka fete izgnječena i pomešana sa kanticom kislele pavlake od 700 g), pa celom površinom tanko isečena šunka, pa 1 sloj majoneza pomešanog sa filom (slobodno stavite tanak sloj, jer on služi samo da bi se zalepilo sledeći list oblande). Tako ređajte dok ne utrošite sve listove. Kad stavite poslednji premažite ga filom i narendajte kačkavalj preko.
3.
Narandžasti rolat:
Ispeći koru :4 jaja, 1 prašak za pecivo, 3 kašike brašna, 1 čaša kisele pavlake, 1 kašičica soli, 1 kašičica aleve.
Filovati: Pomešano krem sir i kisela pavlaka, pa ređati preko šunko.
Urolati i staviti u foliju, pa u frižider. Seći na debljinu prsta.
IZVOR:coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar