113 g čokolade za kuvanje
2 kašike kafe
113 g putera na sobnoj temperaturi
130 g šećera plus jedna kašika
3 jaja, razdvojena belanca od žumanaca
Malo soli
35 g mlevenih badema
¼ kašičice ekstrakta badema
75 g brašna
Za preliv
2 kašike kafe
113 g putera na sobnoj temperaturi
130 g šećera plus jedna kašika
3 jaja, razdvojena belanca od žumanaca
Malo soli
35 g mlevenih badema
¼ kašičice ekstrakta badema
75 g brašna
Za preliv
113 g čokolade
4 kašike kafe
170 g putera
Listići badema za posipanje
Uključite rernu da se greje na 180C, a okrugli kalup za torte namastite i obložite masnim papirom.
4 kašike kafe
170 g putera
Listići badema za posipanje
Uključite rernu da se greje na 180C, a okrugli kalup za torte namastite i obložite masnim papirom.
Čokoladu prelijte kafom, pa stavite da se otopi na pari i ostavite da se hladi.
U posudi za mućenje mikserom mešajte puter i šećer dok ne postane penasto, nakon toga dodajte žumanca jedno po jedno, čokoladu, ekstrakt badema i mlevene bademe, pa mešajte da se sve sjedini.
U posebnoj posudi miksajte belanca sa malo soli dok ne postanu čvrsta, dodajte kašiku šećera i mešajte dok se ne pojave čvrsti vrhovi.
Belance, deo po deo, polako umešajte u čokoladnu smesu, a na kraju dodajte i brašno. U ovom slučaju ne koristite mikser već varjaču.
Smesu istresite u kalup i pecite 25 minuta.
Za preliv na pari istopite čokoladu sa kafom. Sklonite čokoladu sa pare pa dodavajte kašiku po kašiku putera i mešajte dok se sve ne sjedini, ostavite preliv da se hladi 15-20 minuta, s tim da svakih pet minuta promešate.
Preko ohlađene kore prelijte kremu, pa tortu pospite bademima u listićima.
Izvor: lifepressmagazin.com
Izvor: lifepressmagazin.com
Nema komentara:
Objavi komentar