srijeda, 24. svibnja 2017.

Posna torta sa pomorandzom i cokoladom.



Obozavam ovaj ukus, preeukusna posna torta, sooocna, ne previse slatka.
Sastojci
1srednja pomorandza,
450gr brasna,
1prasak za pecivo,
1kasicica sode bikerbone,
50gr mlevenih oraha,
100ml ulja,
5dl gaziranog soka od narandze.
1l gaziranog soka od narandze,
4 pudinga od vanile,
250gr secera u prahu,
200gr posne cokolade,
1 margarin.
100gr posne cokolade,
5 kasika ulja.
Priprema
1.
izrendati zamrznutu 1 pomorandzu, zatim dodati 450gr brasna, 150gr secera, 1prasak za pecivo, 1 kasicica sode bikerbone, 50gr mlevenih oraha, 100ml ulja, sjediniti rucno sve sa 5 dl gazirananog soka.
2.
podeliti i peci u dve kore, na 180s 12-15min.
3.
8dl gaziranog soka da zavri, a u 2
dl gaziranog soka razmutiti 4 pudinga od vanile, skuvati puding i ohladiti.
umutiti 1 margarin sa 250gr secera u prahu i sjediniti sa ohladenim pudingom.
4.
200gr posne cokolade izrendati nakrupno i sjediniti sa filom.
5.
preko preliti sa 100gr otopene cokolade sa 5 kasika ulja.
IZVOR:coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar