četvrtak, 25. svibnja 2017.

ROLADA S BANANICAMA JAKO FINO, POGODNA I ZA ZAMRZAVANJE!



Sastojci
sastojci za dvije rolade:
2 žumanjka
20 dag šećera
2 dcl mlijeka
15 dag čokolade
25 dag maslaca
25 dag keksa petit beure (ili neki slični )
8-9 čokoladnih bananica
2 lista oblatne
Priprema
1.
Žumanjke, šećer i par žlica mlijeka izmiksati u pjenastu smjesu, zatim dodati otopljenu čokoladu. Ostatak mlijeka staviti da zakuha.
2.
Kada je mlijeko zakuhalo, dodajte mu smjesu žumanjaka, kuhati na laganoj vatri uz stalno miješanje dok se ne zgusne. Krema se kuhanjem neće zgusnuti kao puding, no dok se bude hladila, stisnut će se.
3.
Ohlađenoj kremi dodajte mljevene kekse i maslac koji ste pjenasto izradili.
4.
List oblatne staviti između dvije vlažne krpe ili ubrusa da omekša.
5.
Premazati cijelu dužinu oblatne kremom, te poslagati bananice uz rub.
6.
Zarolati oblatnu, rukama je malo stisnuti cijelom dužinom, zamotati je u foliju i ostaviti jedan dan na hladnom.
7.
Radila sam je i s bijelom čokoladom, smanjila sam šećer na 150 g.
Posluživanje
Ova količina je za dvije rolade, ako želite praviti samo jednu roladu prepolovite sastojke.
Rolada je također pogodna za zamrzavanje.
http://www.balkanskirecepti.info

Nema komentara:

Objavi komentar