srijeda, 24. svibnja 2017.

PREKRASNA TARABA TORTA.



SASTOJCI
• 10 jaja
• 250g cokolade za kuvanje
• 250g putera ili margarina
• 1 veca kutija plazme keks ili piskote
• Rum malo po zelji
• Mleko za natapanje keksa
• 4-5 crem slaga ili
• 0,5l slatke pavlake
• 3oog secera u prahu
PRIPREMA
Umutiti jaja sa secerom i kuvati ih na pari. Kad vec pocnu da se zgusnjavaju,umesati i na kocke izlomljenu cokoladu da se rastopi i sjedini. Dodati ruma po zelji. Kad se krem ohladi,sjediniti ga sa umucenim puterom ili margarinom. Plazmu ili piskote potapati u mleko,pa obloziti dno i stranice okruglog kalupa za tortu. Pre stavljanja keksa staviti foliju obloziti kalup unutra. Usuti pazljivo rasporediti fil
ostaviti malo u zamrzivacu da se stegne.Izvaditi polako skinuti foliju umutiti crem slag i ukrasiti tortu.
POSLUZIVANJE
Tortu ostaviti u frizideru da prenoci. Tortu ukrasiti po zelji.
IZVOR:coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar