ponedjeljak, 22. svibnja 2017.

TORTA SA JOGURTOM I JAGODAMA SMUĆKANA NA BRZINU A ISPALA PREDIVNA



SASTOJCI
400 g piškota
250 ml mlijeka
Dolchela rum šećer
200 ml slatkog vrhnja za šlag
1 žlica naribane limunove korice
2 Vanilin šećera Dolcela
150 g šećera u prahu
4 čvrsta jogurta (800 ml)
2 vrećice Želatine Dolcela
10 žlica vode
400 g jagoda
PRIPREMA
Okrugli kalup za tortu (Ø 26 cm) lagano namažite maslacem.
Rub kalupa obložite piškotama koje ste kratko namočili u mlijeko pomiješano sa Dolchela šećerom
( Ovaj šećer mijenja rum u kolačima. Možete koristiti odokativnu količinu – otprilike pola kesice pomješajte sa malo vode: Ja sam koristila 5 žlica smjese za kolače).
Piškote odrežite tako da budu do visine kalupa, a na dno kalupa posložite ostatak piškota.
Vrhnje istucite u šlag i umiješajte limunovu koricu, vanilin šećer, a zatim dodajte šećer u prahu i jogurt.
Želatinu pomiješajte s vodom i ostavite da bubri 10 minuta. Miješajući zagrijte dok se ne otopi. Postepeno je umiješajte u pripremljenu kremu.
Zatim po kremi posložite red jagoda narezanih na ploške pa po jagodama namočene piškote.
Rasporedite preostalu kremu i na kraju jagode.
Tortu ostavite hladiti nekoliko sati ili preko noći.
Da napomenem, posljednji put kad sam ju pravila, stavila sam 1,5 kesicu želatine i bilo je dovoljno. Tako da može i s manje želatine.
POSLUŽIVANJE
Prije posluživanja uklonite kalup i narežite.
Po želji, tortu dodatno ukrasite tučenim vrhnjem i nasjeckanim pistacijama.
http://hotgamecritics.blogspot.ba

Nema komentara:

Objavi komentar