subota, 9. prosinca 2017.

Grcka Baklava



SASTOJCI
6 jaja
1 solja ulja
1 solja secera
1 solja mljeveni oraha
1 solja kokosovog brasna
1 solja brasna
1 prasak za pecivo
solje su od 200 ml.
Agda
500 gr. secera
1 l. vode
Krema
2 instant pudinga od vanilije
400 ml. mlijeka za mucenje pudinga
vrhnje za slag
malo secera
PRIPREMA
Izmutit jaja i secer,
Dodat ulje,orahe i kokosovo brasno.
Sve izmutit pa dodat brasno i prasak za pecivo.
Istrest u nauljenu tepsiju pa pec na 350 F – 180 C dok nedobije finu boju to jest dok nebude pecena.
Skuhat agdu pa toplu baklavu zalit toplom agdom.
Izmutit instant puding sa malo secera,izmutit slag pa dodat pudingu.
Sve dobro premazat preko ohladjene baklave.(mozete puding izbacit,samo umutite slag i premazete)
Stavit u frizider da se jos malo hladi pa isjec na zeljene komade.
Izvor:coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar