petak, 1. prosinca 2017.

JEDNA ROLADA KOJA ĆE SE SVIDJETI SVIMA ONIMA KOJI VOLE KIKIRIKI, ČOKOLADU I KARAMELU….



JEDNA ROLADA KOJA ĆE SE SVIDJETI SVIMA ONIMA KOJI VOLE KIKIRIKI, ČOKOLADU I KARAMELU…. A JA ZNAM DA JE TAKVIH PUNO
Admin | Mart 24, 2017 | DESERTI | Nema komentara
SASTOJCI:
BISKVIT
8 velikih jaja
135g šećera
prstohvat soli
2 žlice kave/vode
1 žličica ekstrakta vanilije
40g kakao praha
KIKIRIKI KREMA
55g krem sira
85g maslaca od kikirikija
125g šećera u prahu
7 žlica slatkog vrhnja
1 žličica ekstrakta vanilije
100g sitno nasjeckanih mini snickersa
ČOKOLADNA KREMA
175g čokolade
240ml slatkog vrhnja
DEKORACIJA
cca 50g čokolade
100g nasjeckanih mini snickersa
PRIPREMA:
Prije pripreme biskvita, upalite pećnicu na 180 stupnjeva.
Tepsiju ( 30×40 ) premažite uljem ili maslacem, te stavite papir za pečenje kojeg još dodatno premažite s malo maslaca i pospite otprilike jednom žlicom kakao praha.
Koristeći ručni mikser umutite žumanjke s šećerom najvećom brzinom dok smjesa ne postane gusta i blijedo žuta.
Nakon toga joj dodajte 2 žlice kakaa, sol, kavu i ekstrakt vanilije.
Još jednom sve izmiksajte dok se sastojci dobro ne povežu.
Očistite mikser, a zatim utucite i bjelanjke dok ne postanu čvrsti.
Lagano umiješajte dio po dio utučenih bjelanjaka prvoj smjesi.
Ravnomjerno rasporedite tijesto u tepsiji te ga pecite na 180 stupnjeva 20 minuta.
Znati ćete da je biskvit gotov, ako se nakon laganog dodira polako vrati na početnu visinu.
Čistu kuhinjsku krpu pospite s 40g kakao praha.
Nakon što izvadite biskvit iz pećnice, ohladite ga nekoliko minuta i nožem odvojite rubove, a zatim ga oprezno prebacite na kuhinjsku krpu te uklonite papir za pečenje.
Pažljivo ga zarolajte zajedno s krpom i ostavite ga da se u potpunosti ohladi.
Kremu pripremite dok se biskvit peče.
Izmiksajte krem sir s maslacem od kikirikija, a zatim dodajte šećer u prahu i dobro promiješajte dok se sve ne poveže.
Dodajte ekstrakt vanilije i slatko vrhnje i još jednom izmiksajte dok ne dobijete željenu gustoću.
Na samom kraju pripreme umiješajte 100g sitno isjeckanih mini snickers čokoladica i stavite prvu kremu u hladnjak dok pripremate čokoladnu kremu.
Stavite čokoladu i slatko vrhnje u lonac iznad većeg lonca u kojem je uzavrela voda.
Pazite da voda ne dodiruje lonac s čokoladom. Vatru stavite na lagano i miješajte dok se čokolada ne otopi.
Kada se otopila maknite ju s vatre i ostavite sa strane ili u hladnjaku dok se ne ohladi.
Kada se ohladila mikserom ju izmiksajte kako bi dobili čvrstu kremu koja je laka za nanošenje.
Kada ste sve pripremili polako odrolajte roladu i na nju nanesite kremu, a pritom ostavite mali dio uz rubove.
Zarolajte ju ponovo, a stranu gdje je biskvit završio stavite na podlogu.
Premažite ju s čokoladnom kremom, a zatim prelijte rastopljenom kuvertira čokoladom i pospite preostalim snickersom.
Umjesto čokoladne kreme možete roladu preliti i čokoladnim ganacheom.
Preuzeto sa: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar