Omiljena torta mojih sinova… Srećom, vrlo jednostavna… Pored četiri muškarca u kući nemam baš mnogo vremena za kerefeke…
Sastojci
oko 800 gr pti ber keksa
7 jaja
280 gr šećera
100 gr čokolade za kuvanje
oko 800 gr pti ber keksa
7 jaja
280 gr šećera
100 gr čokolade za kuvanje
125 gr margarina
125 gr maslaca
malo mleka za natapanje keksa
ukrasi po želji
125 gr maslaca
malo mleka za natapanje keksa
ukrasi po želji
Priprema
1.
Jaja (cela) i šećer staviti da se kuvaju na pari. (Ja to radim u loncu za mleko, sa duplim dnom, nema pečenja, šurenja i sl.). Neprestano mešati žicom. Kad počne da se zgušnjava, a to će biti čim para počne da šišti iz ventila, smesa će biti gusta i skuvana za 5 – 7 minuta. Dodati čokoladu izlomljenu što sitnije, skloniti sa vatre i mešati dok se čokolada ne istopi. Ostaviti da se potpuno ohladi.
1.
Jaja (cela) i šećer staviti da se kuvaju na pari. (Ja to radim u loncu za mleko, sa duplim dnom, nema pečenja, šurenja i sl.). Neprestano mešati žicom. Kad počne da se zgušnjava, a to će biti čim para počne da šišti iz ventila, smesa će biti gusta i skuvana za 5 – 7 minuta. Dodati čokoladu izlomljenu što sitnije, skloniti sa vatre i mešati dok se čokolada ne istopi. Ostaviti da se potpuno ohladi.
2.
Mikserom dobro umutiti margarin i maslac, pa dodati čokoladnu masu.
3.
Ugrejati malo mleka, pa umakati kekse i slagati na tacnu. Premazati filom i slagati sve dok ima materijala. Ukrasiti po želji, glazurom, šlagom, čokoladnim ili šećernim mrvicama i sl. Ja sam rendala euroblok, jer ima lepe braon- bele pruge…
4.
U šarenom društvu…
Posluživanje
Ovaj fil zovem univerzalni čokoladni fil , jer se slaže sa svim što poželite u vašim kolačima.
Izvor: coolinarika.com
Mikserom dobro umutiti margarin i maslac, pa dodati čokoladnu masu.
3.
Ugrejati malo mleka, pa umakati kekse i slagati na tacnu. Premazati filom i slagati sve dok ima materijala. Ukrasiti po želji, glazurom, šlagom, čokoladnim ili šećernim mrvicama i sl. Ja sam rendala euroblok, jer ima lepe braon- bele pruge…
4.
U šarenom društvu…
Posluživanje
Ovaj fil zovem univerzalni čokoladni fil , jer se slaže sa svim što poželite u vašim kolačima.
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar