subota, 24. ožujka 2018.

Karamel štanglice za pola sata



SASTOJCI
300 g šećera
300 ml vode
1 vanilin šećer
200 g margarina
450 g mljevene plazme (ili nekog drugog keksa)
GLAZURA
150 g čokolade za kuhanje
30 g margarina
i još:
malo mlijeka
5 karamela
PRIPREMA
1.
Karamelizirati šećer, pa preliti vodom. Dodati i vanilin šećer. Na laganoj vatri kuhati, da se karamel
otopi. Dodati margarin, pa maknuti sa vatre. Kad se margarni otopi, dodati mljeveni keks, pa sve dobro sjediniti. Sipati masu u pleh (33 x 23 cm). Otopiti čokoladu i margarin, pa preliti preko karamel smjese. Ostaviti da se glazura stegne. Karamele preliti sa par kašika mlijeka, pa otopiti. Prohladiti, pa preliti preko čokoladne glazure.
2.
Ostaviti da se ohladi i stegne, pa rezati na parčad!
http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar