Sastojci:
1 kasika putera
malo maslinovog ulja (moze I obicno)
komadi piletine …
500-600 gr. sampinjona
2-3 cehna bijelog luka
1 kasika putera
malo maslinovog ulja (moze I obicno)
komadi piletine …
500-600 gr. sampinjona
2-3 cehna bijelog luka
100 ml. kisele vode
250 ml. pilece juhe ili vode
2 kasike senfa
100 ml. vrhnja za kuhanje
malo persuna
so,biber I vegeta
250 ml. pilece juhe ili vode
2 kasike senfa
100 ml. vrhnja za kuhanje
malo persuna
so,biber I vegeta
Priprema:
Meso operate I posusite.
Meso pospite sa malo zacina.
Sampinjone prepolovite ili isjecite na cetvrtine.
Bijeli luk sitno isjeckajte.
Kad je sve spremno mozete pocet sa pripremom
U tavu stavite puteri I ulje pa zagijat
Meso operate I posusite.
Meso pospite sa malo zacina.
Sampinjone prepolovite ili isjecite na cetvrtine.
Bijeli luk sitno isjeckajte.
Kad je sve spremno mozete pocet sa pripremom
U tavu stavite puteri I ulje pa zagijat
Meso stavite na vrucu masocu I przite sa svih strana dok ne dobije malo bojice.
Kad je meso dobilo boju maknite ga na tanjir.
Na istoj masnoci proprzite sampinjone I bijeli luk.
Dodajte senf I kiselu vodu ,promjesajte I prokuhajte.
Meso vratite u tavu sa sampinjonima,zalite juhom ili vodom I kuhajte na lagaoj temperature oko 15 minuta.
Ako gljive zalijete obicnoj vodom dodajte im malo zacina ako juhom mislim da vam nece trebat.
Na kraju dodajte vrhnje za kuhanje,prokuhajte,pospite persunom I maknite sa peci.
Servirajte sa pire krompirom ili rizom.
Ako je sos rijedak mozete zgusnut sa malo gustina ili brasna izmucenog u hladnoj void,dodajte sosu,promjesajte I prokuhajte.
Kad je meso dobilo boju maknite ga na tanjir.
Na istoj masnoci proprzite sampinjone I bijeli luk.
Dodajte senf I kiselu vodu ,promjesajte I prokuhajte.
Meso vratite u tavu sa sampinjonima,zalite juhom ili vodom I kuhajte na lagaoj temperature oko 15 minuta.
Ako gljive zalijete obicnoj vodom dodajte im malo zacina ako juhom mislim da vam nece trebat.
Na kraju dodajte vrhnje za kuhanje,prokuhajte,pospite persunom I maknite sa peci.
Servirajte sa pire krompirom ili rizom.
Ako je sos rijedak mozete zgusnut sa malo gustina ili brasna izmucenog u hladnoj void,dodajte sosu,promjesajte I prokuhajte.
http://zanimljivosti-mudrosti.com/
Nema komentara:
Objavi komentar