nedjelja, 25. rujna 2016.

PILETINA IZ VREĆICE…KAKO JE SAMO SOČNA I MEKANA PILETINA SPREMLJENA NA OVAJ NAČIN




Potrebno:
1 pile (ili pileći bataci, nadbatci…)
2-3 luka
2-3 mrkvice
2-3režnja češnjaka
vegeta, sol, papar
Priprema:
Pile nasoliti. Ako pečete veći komad svinjetine bilo bi dobro napacati ga ili držati u marinadi cijelu noć prije pečenja. Luk očistiti i narezati na režnjeve a mrkvicu na manje komade. Češnjak očistiti i samo prepoloviti.
Povrće pomiješati u jednoj posudi i začiniti vegetom, soli i paprom.
U vrećicu umetnuti pile, oko njega rasporediti povrće, zatvoriti vrećicu predviđenom kopčicom i iglom izbockati površinu vrećice s gornje strane. Na taj će način iz vrećice izlaziti dovoljno pare od pečenja a pile će ostati sočno iznutra a rumeno izvana.
Vrećicu položiti u lim za pečenje na najdonju rešetku pećnice jer će se prilikom pečenja vrećica prilično napuhnuti pa joj je potrebno dovoljno mjesta za to.
Peći u pećnici na 200℃ oko 1 sat dok piletina ne poprimi zlaćanu boju.
Nakon pečenja vrećicu pažljivo razrezati na vrhu (oprez, jer izaći će veća količina vrele pare), izvaditi pile, narezati ga na komade pa polsužiti uz pečeno povrće. Ako za prilog imate kuhane mlince, sa umakom od pečenja iz vrećice jednostavno zalijte kuhane mlince i promiješajte.
http://zanimljivosti-mudrosti.com/

Nema komentara:

Objavi komentar