SASTOJCI
250 gr putera
3 kom zumanca
1,5 dcl mlakoga mleka
100 gr prah secera
1 kasika suvoga kvasca (puna)
1 kom Vanilin šećer Dolcela
250 gr putera
3 kom zumanca
1,5 dcl mlakoga mleka
100 gr prah secera
1 kasika suvoga kvasca (puna)
1 kom Vanilin šećer Dolcela
400-500 gr brasna
ZA FIL
1kg rendanih jabuka
100 gr mlevenih oraha
100 gr suvoga grozda
3-4 kasike secera
1 kom Vanilin šećer Dolcela
1kg rendanih jabuka
100 gr mlevenih oraha
100 gr suvoga grozda
3-4 kasike secera
1 kom Vanilin šećer Dolcela
PRIPREMA
1.
1.
Zumanca,omeksali puter i mlako mleko izmesati rucno pa dadavati brasno i ostale sastojke dok ne dobijete meko testo..Odlozite u frizider na 1 sat pa podeliti testo na 5-6 loptica..Razvucite u pravougaonik pa na jednoj strani naneti fila i zamotati u strudli..Ponoviti postupak sa ostalim lopticama..Zagrejati rernu na 200 stepeni i peci ih oko 20-25 min dok ne dobiju finu zlatnu boju..
2.
Fil : jabuke izrendati pa ih izdinstati sa vrlo malo ulja dok sva voda ne ispari zatim dodati orahe,suvo grozde i nekoliko kasika secera..Dobro izmesati,ohladiti pa filovati strudlice.. Ohladzene ih ostrim nozem secite na komadice po zelji..Sa secerom u prah ih pospite neposredno pred posluzivanje..
3.
Napomena:testo ne treba da naraste odmah se filuje i dovoljno je da odstoje dok se rerna zagreje..Secite ih na komadice kada se sasvim ohlade…
2.
Fil : jabuke izrendati pa ih izdinstati sa vrlo malo ulja dok sva voda ne ispari zatim dodati orahe,suvo grozde i nekoliko kasika secera..Dobro izmesati,ohladiti pa filovati strudlice.. Ohladzene ih ostrim nozem secite na komadice po zelji..Sa secerom u prah ih pospite neposredno pred posluzivanje..
3.
Napomena:testo ne treba da naraste odmah se filuje i dovoljno je da odstoje dok se rerna zagreje..Secite ih na komadice kada se sasvim ohlade…
http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar