Sastojci
10 soljica brasna
1 prasak za pecivo
5 soljica secera
5 soljica vode
3 soljice ulja
10 soljica brasna
1 prasak za pecivo
5 soljica secera
5 soljica vode
3 soljice ulja
2 kasike kakaa
Priprema
1.
Brasno, prasak za pecivo i secer pomesati.Dodati vodu i ulje i dobro izmesati, da bude glatka masa, bez grudvica.
2.
Podeliti dobijenu masu na dva jednaka dela, i u jedan staviti dve kasike kakaa, a drugo ostaviti kako i jeste.
3.
Podmazati tepsiju i sipati testo> u sam centar tepsije sipati malo belog testa(ja sam radila manjom kutlacom, a moze i kasikom, recimo po tri kasike jer sto se manje stavi kolac je sareniji),zatim u istu tacku u belom testu sipati tamno testo i tako sve dok se ne potrosi materijal.
4.
Kolac staviti da se pece na 200 stepeni
E sad postoje dve varijante
5.
1.
Brasno, prasak za pecivo i secer pomesati.Dodati vodu i ulje i dobro izmesati, da bude glatka masa, bez grudvica.
2.
Podeliti dobijenu masu na dva jednaka dela, i u jedan staviti dve kasike kakaa, a drugo ostaviti kako i jeste.
3.
Podmazati tepsiju i sipati testo> u sam centar tepsije sipati malo belog testa(ja sam radila manjom kutlacom, a moze i kasikom, recimo po tri kasike jer sto se manje stavi kolac je sareniji),zatim u istu tacku u belom testu sipati tamno testo i tako sve dok se ne potrosi materijal.
4.
Kolac staviti da se pece na 200 stepeni
E sad postoje dve varijante
5.
Napraviti preliv od 2 soljice vode i isto toliko secera, i preliti vruc kolac vrucim prelivom ili ko ne voli preliv…
6.
posuti prah secerom
7.
pre pecenja
ispecen kolac
8.
Sareni kolac priprema
9.
Sareni kolac parce-ovog puta sa praskom za pecivo
10.
Sareni kolac jos jedna slika
Posluživanje
Ja nisam trenutno imala prasak za pecivo i u nedostatku istog sam stavila sodu bikarbonu jednu kasicicu,inace sa praskom za pecivo malo vise naraste i bude kompaktniji,al vec smo pola pojeli tako da ocigledno i ova varijnta moze kad kao i ja nemate trenutno prasak za pecivo.
Soljica za meru je ona manja za crnu kafu.
6.
posuti prah secerom
7.
pre pecenja
ispecen kolac
8.
Sareni kolac priprema
9.
Sareni kolac parce-ovog puta sa praskom za pecivo
10.
Sareni kolac jos jedna slika
Posluživanje
Ja nisam trenutno imala prasak za pecivo i u nedostatku istog sam stavila sodu bikarbonu jednu kasicicu,inace sa praskom za pecivo malo vise naraste i bude kompaktniji,al vec smo pola pojeli tako da ocigledno i ova varijnta moze kad kao i ja nemate trenutno prasak za pecivo.
Soljica za meru je ona manja za crnu kafu.
http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar