SASTOJCI:
Tijesto I:
15 dag mljevenih oraha
15 dag ostrog brašna
15 dag šećera
15 dag margarina
1 cijelo jaje
Pekmez ili marmelada za mazanje
2 – 3 žlice pekmeza ili marmelade
Tijesto I:
15 dag mljevenih oraha
15 dag ostrog brašna
15 dag šećera
15 dag margarina
1 cijelo jaje
Pekmez ili marmelada za mazanje
2 – 3 žlice pekmeza ili marmelade
Tijesto II:
3 cijela jaja
15 dag šećera
15 dag oštrog brašna
1 dl ulja
Čokoladna glazura:
10 dag čokolade za kuhanje
3 žlice ulja
3 cijela jaja
15 dag šećera
15 dag oštrog brašna
1 dl ulja
Čokoladna glazura:
10 dag čokolade za kuhanje
3 žlice ulja
PRIPREMA:
Dobro izmiješajte sve sastojke za tijesto I i stavite peći u lim velićine cca 20×40 cm na papir za pečenje.
napola pečen kolač izvadite, premažite pekmezom ili marmeladom i prelijete tijesom II i dopecite.
Za tijesto II bijelanjke istucite u čvrsti snijeg. Postupno dodavajte šećer i gusto istucite. Umiješajte žutanjke, brašno i ulje, te dobro promiješajte.
Gotov kolač prelijte čokoladnom glazurom.
Dobro izmiješajte sve sastojke za tijesto I i stavite peći u lim velićine cca 20×40 cm na papir za pečenje.
napola pečen kolač izvadite, premažite pekmezom ili marmeladom i prelijete tijesom II i dopecite.
Za tijesto II bijelanjke istucite u čvrsti snijeg. Postupno dodavajte šećer i gusto istucite. Umiješajte žutanjke, brašno i ulje, te dobro promiješajte.
Gotov kolač prelijte čokoladnom glazurom.
Ja uvijek čokoladu rastopim na pari i dodam 3 žlice ulja i dobro izmiješam da nema grudica, te prelijem preko kolača. Uvijek mi lijepo ispadne i sjaji se.
Naravno, vi možete preliti nekom svojom omiljenom glazurom.
Kolač na prvi pogled podsijeća na Londonere, ali je ipak to sasvim drugi, odličan kolač.
Naravno, vi možete preliti nekom svojom omiljenom glazurom.
Kolač na prvi pogled podsijeća na Londonere, ali je ipak to sasvim drugi, odličan kolač.
izvor: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar