Ukusni keksici koji ukusom podsecaju na saher tortu.
SASTOJCI
Testo:
250 gr. margarina
70 gr. secera
1 jaje
300 gr. brasna
40 gr. kakaoa
SASTOJCI
Testo:
250 gr. margarina
70 gr. secera
1 jaje
300 gr. brasna
40 gr. kakaoa
prstohvat soli
Punjenje:
po potrebi dzem od kajsija
Preliv:
100 gr. ,, Menaz ,, cokolade.
po potrebi dzem od kajsija
Preliv:
100 gr. ,, Menaz ,, cokolade.
PRIPREMA
1.
Margarin umutiti penasto sa secerom, zatim dodati jaje i sve dobro umutiti. Brasnu dodati kakao i so, promesati pa dodati u umucenu smesu i sve dobro sjediniti mikserom sa nastavcima za testo.
1.
Margarin umutiti penasto sa secerom, zatim dodati jaje i sve dobro umutiti. Brasnu dodati kakao i so, promesati pa dodati u umucenu smesu i sve dobro sjediniti mikserom sa nastavcima za testo.
2.
Od smese oblikovati kuglice, redjati ih u pleh oblozen papirom za pecenje pa svaku kuglicu pritisnuti prstom da se napravi udubljenje.
3.
Peci u zagrejanoj rerni 15 minuta na 170 stepeni. Pecene keksice ostaviti da se ohlade, zatim udubljenje keksica puniti sa kasiciom dzema.
4.
Cokoladu otopiti sa malo ulja pa preliti keksice sa otopljenom cokoladom.
Od smese oblikovati kuglice, redjati ih u pleh oblozen papirom za pecenje pa svaku kuglicu pritisnuti prstom da se napravi udubljenje.
3.
Peci u zagrejanoj rerni 15 minuta na 170 stepeni. Pecene keksice ostaviti da se ohlade, zatim udubljenje keksica puniti sa kasiciom dzema.
4.
Cokoladu otopiti sa malo ulja pa preliti keksice sa otopljenom cokoladom.
http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar