subota, 1. rujna 2018.

KOLAČ ‘LEDENE JABUKE



SASTOJCI
1 kg jabuka,
6 dl vode,
200 g šećera,
2 vrećice pudinga od vanilije (ukupno 80 g),
pola žličice cimeta,
cca 400 g Petit Beurre keksa,
250 ml slatkog vrhnja,
po želji kakao ili ribana čokolada (za posipanje),
PRIPREMA
Operite, ogulite i naribajte jabuke, pa ih stavite kuhati, uz dodatak vode i šećera.
Nemojte ih cijediti od njihovog soka. Kuhajte ih 5-10 minuta, da malo omekšaju.
Oba pudinga razmutite s ukupno 12 žlica hladne vode.
Kad jabuke omekšaju, dodajte im razmućeni puding i malo cimeta pa sve zajedno kuhajte (miješajući) dok se smjesa ne zgusne i poveže s jabukama, 5-10 minuta.
U posudu za pečenje posložite red keksa, pa red smjese od jabuka, opet red keksa, ponovo red jabuka i na kraju red keksa.
POPULARNO: KAJMAK BAKLAVA – JEDAN STARI DOBRI DESERT KOJI PADA U ZABORAV
(Ovisno o veličini kalupa, neke kekse možete prelomiti ako vam ne stanu ili vam vire iz ruba posude, prilagodite si veličinu i količinu keksa tako da pokrijete dno posude).
Ostavite kolač da se dobro ohladi. Najbolje je kolač ostaviti preko noći na hladnom, da keksi upiju sok od jabuka i omekšaju, i da se fil poveže, kako biste ga mogli lakše rezati.
Tako ohlađen kolač premažite šlagom od tučenog vrhnja, a prije posluživanja (ako želite) možete ga posuti kakaom ili naribanom čokoladom.
Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar