srijeda, 5. rujna 2018.

Mimoza kolač (torta)



Sastojci
Bijeli biskvit
5 bjelanjaka
5 žlica šećera
1 žlica ulja
10 dag kokosa
2 velike žlice brašna
1 prašak za pecivo
Tamni biskvit
5 bjelanjaka
5 žlica šećera
1 žlica ulja
10 dag mljevenih oraha
2 velike žlice brašna
1 prašak za pecivo
Krema
10 žumanjaka
2 pudinga od vanilije
1 žlica gustina
7 dl mlijeka
25 dag šećera
25 dag margarina
1 žlica vanilije
I još
6 čokoladnih bananica
10 dag čokolade za kuhanje
7 dag keksa s čokoladnom glazurom
slatko vrhnje za ukras
Priprema
1.
Za bijeli biskvit izmiksati bjelanjke sa šećerom pa dodati ulje, a na kraju kokos, brašno i prašak za pecivo. Smjesu izlit u lim obložen papirom za pečenje. Veličina moga lima je 22×37 cm. Biskvit sam pekla 10 min u pećnici s ventilatorom na 150 C. Vruć biskvit izvaditi iz lima i skinuti papir za pečenje. Ohladiti.
2.
Za tamni biskvit ponoviti postupak kao i za bijeli biskvit samo umjesto kokosa dodati mljevene orahe.
3.
Za kremu staviti 4 dl mlijeka u posudu da prokuha. Žumanjke izmiksati sa šećerom pa dodati puding, gustin i preostala 3 dl mlijeka. Dobro umutiti. Mora biti bez grudvica. Tu smjesu uliti u prokuhalo mlijeko i skuhati gustu kremu. Ohladiti.
U hladnu kremu dodati omekšali margarin i vaniliju. Dobro izraditi pa kremu podijeliti na 3 dijela.
U prvi dio dodati isjeckane bananice, u drugi dio istopljenu čokoladu, a u treći isjeckani keks. Slagati: tamni biskvit, krema s bananicama, krema s čokoladom, bijeli biskvit, krema s keksom.
Kolač premazati umućenim slatkim vrhnjem. Ovaj kolač je dovoljno visok da može proći i kao torta

Nema komentara:

Objavi komentar