Sastojci
3 dl šećera
3 dl vode
4 dl brašna
6 kašika pekmeza od šljiva ili po ukusu
2 veće kašičice sode ili 1 ipo kesica praška za pecivo
2 kesice cimeta
JOŠ:
Đžem od višanja ili višnje iz kompota jedna tegla , pekmeza po potrebi i kokosovo brašno po potrebi.
3 dl vode
4 dl brašna
6 kašika pekmeza od šljiva ili po ukusu
2 veće kašičice sode ili 1 ipo kesica praška za pecivo
2 kesice cimeta
JOŠ:
Đžem od višanja ili višnje iz kompota jedna tegla , pekmeza po potrebi i kokosovo brašno po potrebi.
Priprema :
1.
Od navedenih sastojaka zamijesiti tijesto. Pola tijesta izručiti u tepsiju 20×30 koju smo prethodno namazali margarinom i posuli brašnom. peći na 220 stepeni koru dok nebude upola pečena. premazat sa višnjama skroz da se prekrije kora , pa izručit drugu polovinu tijesta. Kada je kolač pečen premazati sa pekmezom i posuti kokosovim brašnom!
Od navedenih sastojaka zamijesiti tijesto. Pola tijesta izručiti u tepsiju 20×30 koju smo prethodno namazali margarinom i posuli brašnom. peći na 220 stepeni koru dok nebude upola pečena. premazat sa višnjama skroz da se prekrije kora , pa izručit drugu polovinu tijesta. Kada je kolač pečen premazati sa pekmezom i posuti kokosovim brašnom!
IZVOR: www.coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar