Trebate praviti tortu za rodjendan ili neke specijalne prilike? Pitate se šta praviti?
Ne brinite ova torta je pravo rješenje za vas. Brzo i jednostavno se pravi, a prelijepo izgleda i odličnog je ukusa.
SASTOJCI:
Ne brinite ova torta je pravo rješenje za vas. Brzo i jednostavno se pravi, a prelijepo izgleda i odličnog je ukusa.
SASTOJCI:
Za biskvit:
7 bjelanaca
150 gr šećera
vanilin šećer
prašak za pecivo
80 gr pšeničnog brašna
160 gr kokosovog brašna
Za kremu:
7 bjelanaca
150 gr šećera
vanilin šećer
prašak za pecivo
80 gr pšeničnog brašna
160 gr kokosovog brašna
Za kremu:
2 kesice pudinga od vanilije
700 ml mlijeka
100 gr maslaca
120 gr šećera (u prahu)
500 ml vrhnja (slatkog)
Dodatno:
12-15 komada keksa petit
120 ml mlijeka
3 kašikice maraskina
Za posipanje:
60 gr kokosovog brašna
700 ml mlijeka
100 gr maslaca
120 gr šećera (u prahu)
500 ml vrhnja (slatkog)
Dodatno:
12-15 komada keksa petit
120 ml mlijeka
3 kašikice maraskina
Za posipanje:
60 gr kokosovog brašna
PRIPREMA:
Biskvit:
– Mutite bjelance (u snijeg) i postepeno dodavati šećer i van. šećer. Nastavite mutiti.
– U drugu posudu pomiješajte brašno i prašak zapecivo i dodajte bjelanjcima,a onda dodati i kokosovo brašno (konstantno mutite).
– Dobivenu biskvit smjesu istresite u kalup za torte i obložite ga papirom za pečenje ( promjer 26 cm).
Biskvit:
– Mutite bjelance (u snijeg) i postepeno dodavati šećer i van. šećer. Nastavite mutiti.
– U drugu posudu pomiješajte brašno i prašak zapecivo i dodajte bjelanjcima,a onda dodati i kokosovo brašno (konstantno mutite).
– Dobivenu biskvit smjesu istresite u kalup za torte i obložite ga papirom za pečenje ( promjer 26 cm).
– Rernu zagrijte i pecite na 170 stepeni, između 15 i 20 minuta,pratite da vam površina dobije laganu žutu boju.
– Kada se završi pečenje biskvit ohladite i postavite ga u tanjut tako što ćete gornju stranu okrenuti prema dole.Navlažite ga sa malo mlijeka.
Krema:
– U posudu istresite 200 ml mlijeka,dodajte žumanjke i puding od vanilije.
– Pola litra mlijek što vam je ostalo prokuhajte i pomiješajte sa smjesom. Kuhajte mješajte) dok ne počnje zgušnjavati,a onda maknite sa ringle i ostavite da se hladi.
– U posudici umutite mikserom maslac i šećer,a onda pretresite u ohlađenu kremu.
– Slatko vrhnje takođe umutite u šlag i dodajte u kremu.
– Na biskvit stavite pola kreme,zatim keks umočite u smjesu maraskina i mlijeka i redajte na kremu.Na keks ide ostatak kreme.
– Tortu začinite kokosovim brašnom,pravilno i ravnomjerno.
– Tortu ukrasite po želji i stavite ukras 3-4 Raffaelo kuglice.
– Kada se završi pečenje biskvit ohladite i postavite ga u tanjut tako što ćete gornju stranu okrenuti prema dole.Navlažite ga sa malo mlijeka.
Krema:
– U posudu istresite 200 ml mlijeka,dodajte žumanjke i puding od vanilije.
– Pola litra mlijek što vam je ostalo prokuhajte i pomiješajte sa smjesom. Kuhajte mješajte) dok ne počnje zgušnjavati,a onda maknite sa ringle i ostavite da se hladi.
– U posudici umutite mikserom maslac i šećer,a onda pretresite u ohlađenu kremu.
– Slatko vrhnje takođe umutite u šlag i dodajte u kremu.
– Na biskvit stavite pola kreme,zatim keks umočite u smjesu maraskina i mlijeka i redajte na kremu.Na keks ide ostatak kreme.
– Tortu začinite kokosovim brašnom,pravilno i ravnomjerno.
– Tortu ukrasite po želji i stavite ukras 3-4 Raffaelo kuglice.
trendistyle.net
Nema komentara:
Objavi komentar