srijeda, 23. siječnja 2019.

Torta sa mandarinama



Sastojci
Kora: 4 jaja
4 kašike šećera
3 kašike brašna
1 kašika gustina
5 gr praška za pecivo
Fil: 400gr slatke pavlake
100gr jogurta
450 krem sira
200 gr šećera
20gr želatina
Još: 300gr mandarina+dekoracija
bela čokolada
prah šećer
Priprema
1.
Kora: Dobro umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, zatim dodati žumanca, i na kraju brašno sa praškom za pecivo
Sipati u kalup prečnika 28cm i peći na 180C
Kad se ohladi preseći na pola.
2.
Fil:
– Želatin potopiti sa 4 kašike hladne vode, ostaviti da nabubri, pa zatim ga istopiti u mikrotalasnoj.
– Umutiti slatku pavlaku
– U nju dodati krem sir, šećer, jogurt
– Kad se sjedinilo, sipati u tankom mlazu želatin i dobro umutiti

3.
Mandarine očistiti i odvojiti kriške
4.
Ređati:
kora
jedan deo fila
mandarine
drugi deo fila
kora
posuti prah šećerom
poređati mandarine kao dekoraciju
narendati belu čokoladu
IZVOR:www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar