ponedjeljak, 13. veljače 2017.

KLASIČNA VANILLA TORTA grin emotikon Ako ove godine ne želite previše da eksperimentišete ukusima kad su u pitanju poslastice za praznike toplo vam preporučujemo da napravite ovu vanila tortu sa tankom korom od čokolade. Sigurno ćete obradovati svoje goste.



2 ¼ šolje brašna za kolače
1 šolja mleka
5 jaja
2 kašičice ekstrakta badema
1 kašičica vanila ekstrakta
1 ¾ šolje šećera
4 kašičice praška za pecivo
1 kašičica soli
150 g putera
Za biskvit od čokolade
1 šolja šećera
½ šolje smeđeg šećera
100 g putera
2 kašičice vanila ekstrakta
2 jaja
½ šolje brašna
½ šolje kakaa
Malo soli
½ šolje naseckane čokolade
Za kremu od sira
250 g krem sira
½ šolje putera
1 kašičica vanila ekstrakta
4 šolje šećera u prahu
¼ šolje mleka
torta2
Postupak za oba biskvita je isti. U posudi mutite puter i šećer, zatim dodajte jedno po jedno jaje i ekstrakt da se sve sjedini, na kraju umešate sve suve sastojke. Kad je u pitanju biskvit od čokolade na kraju umešajte na pari otopljenu čokoladu.
Obe smese pecite u namašćenom okruglom kalupu za torte. Beli biskvit pecite oko pola sata na temepraturi od 175, a smeđi nešto malo duže 35-40 minuta na istoj temperaturi. Beli biskvit horizontalno presecite na dva jednaka dela kad se ohladi.
Kremu napravite tako da mikserom umutite šećer, puter , vanilu, zatim dodate mleko i krem sir pa sve skupa umutite.
Na tanjir za posluživanje stavite smeđu koru, zatim premažite kremom, pa stavite belu koru, kremu, opet koru i sve premažite kremom od sira. Ukrasite po želji.
Izvor: lifepressmagazin.com

Nema komentara:

Objavi komentar