utorak, 17. travnja 2018.

KOLAČ SA JAGODAMA



Sastojci:
– 400g mlevenog keksa
– 200ml đusa
– 450g sira
– 500ml slatke pavlake
– 250g šećera u prahu
– 500g jagoda
– 3 dl soka od jagoda
– 5-6 kašika šećera
– 2 kesice crvene želatine
Priprema
Mleveni keks pomešati sa đusom , pa utisnuti u kalup za tortu i oblikovati koru.
Sir izmiksati sa šećerom u prahu, kada se sjedini, polako dodavati slatku pavlaku i umutiti dok fil ne postane čvrst. Kada je gotov, sipati u kalup preko keksa.
Jagode iseći po želji, staviti u šerpu i kuvati sa sokom od jagoda i šećerom. Želatin umutiti po upustvu sa vrećice Kada su jagode gotove , skloniti sa šporeta, dodati želatin, dobro promešati i odmah preliti preko belog fila.
Ostaviti u frižider da se ohladi!
Ja sam pravila male promene, podelila sam belu kremu na dva dela, isto kao i jagode i želatinu…Čisto zbog dekoracije, što znači da sam na podlogu od keksa stavila polovinu bele kreme, pa sam skuvala prvo jedan deo od jagoda, stavila u zamrzivač da se stegne želatina. Pa onda na to svatila drgi ostatak bele kreme, i skuvala ostatak jagoda sa želatinom, prelila na belu kremu i u frižider!
Izvor: coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar