nedjelja, 29. travnja 2018.

KREMASTA TORTA SA JAGODAMA



kora
6 jaja
6 kasika secera
120g mlevenih oraha
1 kasika brasna
2 kasike kakaa u prahu
pola praska za pecivo
1 fil
1200ml mleka
170g pudinga od vanile
12 kasika secera
100g cokolade za kuvanje
250g margarina ili maslaca
2 fil
500g mlevenog keksa
400-500ml gaziranog soka od narandze
100g secera u prahu
250g margarina ili maslaca
jos
oko 1300g celih jagoda
300g slag krem od vanile
PRIPREMA:
Prvo umutiti belanca, pa polako dodavati secer dok se ne istopi, zatim dodati jedno po jedno zumance i mutiti na najmanju brzinu, skloniti mikser.
U jednu cinijicu staviti brasno, kakao i pecivo, izmesati, zatim polako dodati u smesu od jaja i promesati da se sjedini, zatim dodatii mlevene orahe.
Staviti u okruglu tepsiju papir za pecenje, kalup je 30cm, sipati smesu i poravnati, peci na 180 stepeni. Peci takve dve kore.
Skuvati klasican puding, ohladiti. Razraditi malo margarin pa polako dodavati ohladjeni puding.
Podeliti fil na dva dela, u jedan deo dodati otopljenu i prohladjenu cokoladu i promesati.
Razraditi drugi margarin, zatim dodati secer u prahu i ostale sastojke, trebalo bi fil da bude kremast, zavisi keks koji koristite, neki vise upijaju a neki manje soka.
Filovanje torte – kora, fil od keksa, poslagati jagode tako da ima razmak izmedju svake kao da ste tu stavili jos jednu jagodu, zatim staviti fil od cokolade, i sad gledati jagode one ispod da sad bude kontra poslagane, gde je bio onaj razmak dole, inace koristila sam cele jagode, a ne seckala da nebi posle od tereta torte curila izmedju filova, gledala sam da budu podjednake velicine.Zatim staviti zuti fil, pa koru i premazati je celu umucenim krem slagom od vanile.
Ukrasiti je po zelji.
Tortu najbolje ostaviti u frizider da odstoji jedan dan.
http://zlatnirecepti.work/

Nema komentara:

Objavi komentar