Sastojci
500g. brasna
1/2 praska za pecivo
100g. secera u prahu
1 vanilin secer
500g. brasna
1/2 praska za pecivo
100g. secera u prahu
1 vanilin secer
200g. maslaca narezanog na listice
160ml. mlijeka
1/2 korica i sok od limuna
220g. nutelle za premaz
80-100g. przenih i mljevenih ljesnjaka
160ml. mlijeka
1/2 korica i sok od limuna
220g. nutelle za premaz
80-100g. przenih i mljevenih ljesnjaka
Priprema
1.
U posudu za miksanje stavite brasno s praskom za pecivo,secer i vanilin secer,koricu i malo soka od limuna,maslac izrezan na listice,i sve lagano izmiksajte.Na kraju dodajte mlijeko i sve jos jednom lagano izradite da dobijete tijesto bez grudica.
2.
1.
U posudu za miksanje stavite brasno s praskom za pecivo,secer i vanilin secer,koricu i malo soka od limuna,maslac izrezan na listice,i sve lagano izmiksajte.Na kraju dodajte mlijeko i sve jos jednom lagano izradite da dobijete tijesto bez grudica.
2.
Prebacite ga na radnu povrsinu i formirajte 3 manje loptice,pa svaku razvaljajte srednje da ne bude ni debela , ni tanka.Svaku strudlicu premazite slojem nutelle,pa pospite przenim i mljevenim ljesnjacima.
3.
Slozite strudlice sa razmakom jedna od druge,na podmazan i brasnom posut pleh,pa izrezati svaku na snite 2-3 cm. sirine.Ovo radimo da bi vec imali obiljezene trake,i da bi nam svaki komad bio isti. Zagrijati pecnicu na 175C.i peci 20 minuta.
4.
Ohladiti 30 minuta.Pomocu ostrog noza izrezati snite,pomocu linija koje smo predhodno obiljezili.
Posluživanje
Pospite prah secerom i mljevenom vanilijom i posluzite.
3.
Slozite strudlice sa razmakom jedna od druge,na podmazan i brasnom posut pleh,pa izrezati svaku na snite 2-3 cm. sirine.Ovo radimo da bi vec imali obiljezene trake,i da bi nam svaki komad bio isti. Zagrijati pecnicu na 175C.i peci 20 minuta.
4.
Ohladiti 30 minuta.Pomocu ostrog noza izrezati snite,pomocu linija koje smo predhodno obiljezili.
Posluživanje
Pospite prah secerom i mljevenom vanilijom i posluzite.
trendistyle.net
Nema komentara:
Objavi komentar