Obozavam ovaj kolac.Jednostavan je.
Sastojci
za prhke kore:
250 g. maslaca
4 zumanjka
140 g. secera
1/2 kg. brasna
1 prasak za pecivo
punjenje:
4 bjelanjka
200 g. secera
1 vanilija secer
100 g. mljevenih oraha
100 g. kokosa
3 kas. pune marmelade od marelica
za prhke kore:
250 g. maslaca
4 zumanjka
140 g. secera
1/2 kg. brasna
1 prasak za pecivo
punjenje:
4 bjelanjka
200 g. secera
1 vanilija secer
100 g. mljevenih oraha
100 g. kokosa
3 kas. pune marmelade od marelica
Priprema
1. Za kore: Pjenasto izmiksati zumanjke, secer i maslac. Dodati brasno promjesano s
praskom za pecivo, jos mutiti s nastavcima za tijesto dok se ne dobiju ovkve mrvice kao
na slici.
2. Zatim rukama oblikovati jednu kuglu tijesta koju podijelimo u 2 dijela.
3. Jednu polovicu tijesta razvaljati velicini lima u kojem ce mo peci, 28×32. Ja valjam
izmedu dvije prozirne folije, tako mi je lakse i brze ide. A i lakse se prenese u lim.
4. Lim prije nego nanesemo tijesto prekrijemo papirom za pecenje, stavimo koru pa
odlijepiti prozirnu foliju.
5. Sada tijesto premazati marmeladom od marelica.
6. Bjelanjke prvo izmiksati u cvrst saum, postepeno dodati secer s vanilija secerom. Zatim
orahe i kokos, ja uvijek skupa ih promjesam pa postepeno dodam. To je nebitno
normalno kako ce te, samo pisem kako ja.
7. Punjene istresti preko kore, lijepo poravnati.
8. Preko punjenja, izribati drugi dio tijesta na krupnu ribez, staviti peci na 180 stupnjeva,
oko 30 minuta. Kada lijepo blago porumeni gotovo je Ohladite pa uzivajte, sto drugo
1. Za kore: Pjenasto izmiksati zumanjke, secer i maslac. Dodati brasno promjesano s
praskom za pecivo, jos mutiti s nastavcima za tijesto dok se ne dobiju ovkve mrvice kao
na slici.
2. Zatim rukama oblikovati jednu kuglu tijesta koju podijelimo u 2 dijela.
3. Jednu polovicu tijesta razvaljati velicini lima u kojem ce mo peci, 28×32. Ja valjam
izmedu dvije prozirne folije, tako mi je lakse i brze ide. A i lakse se prenese u lim.
4. Lim prije nego nanesemo tijesto prekrijemo papirom za pecenje, stavimo koru pa
odlijepiti prozirnu foliju.
5. Sada tijesto premazati marmeladom od marelica.
6. Bjelanjke prvo izmiksati u cvrst saum, postepeno dodati secer s vanilija secerom. Zatim
orahe i kokos, ja uvijek skupa ih promjesam pa postepeno dodam. To je nebitno
normalno kako ce te, samo pisem kako ja.
7. Punjene istresti preko kore, lijepo poravnati.
8. Preko punjenja, izribati drugi dio tijesta na krupnu ribez, staviti peci na 180 stupnjeva,
oko 30 minuta. Kada lijepo blago porumeni gotovo je Ohladite pa uzivajte, sto drugo
Posluživanje
Recept je iz kuharice TRADICIONALNI KOLACI pod nazivom Cupava pita. Neznam zasto meni
ostalo kao prhka pita od oraha i kokosa pa sam tako odmah i zapisala ali orginalan naziv
www.coolinarika.com
Prhka pita od oraha i kokosa
sam napisala da se zna Malooo sam neke stvari dodala, oduzela i to je to
Recept je iz kuharice TRADICIONALNI KOLACI pod nazivom Cupava pita. Neznam zasto meni
ostalo kao prhka pita od oraha i kokosa pa sam tako odmah i zapisala ali orginalan naziv
www.coolinarika.com
Prhka pita od oraha i kokosa
sam napisala da se zna Malooo sam neke stvari dodala, oduzela i to je to
trendistyle.net
Nema komentara:
Objavi komentar